Mohamed Rayhi keert vrijdag na twee maanden terug in de wedstrijdselectie van NEC. De 23-jarige aanvaller kan niet wachten om weer te spelen. Tijdens de nederlagen tegen FC Oss en Almere City FC zat hij zich te verbijten op de tribune.

"Ik ben fit genoeg om in de basis te starten, maar ik weet niet wat de trainer wil", zei Rayhi woensdag tegen ForzaNEC.nl. "Misschien wil hij het nog rustig aan doen. Ik heb een volle week meegetraind met de groep. Alles gedaan, geen reactie gehad en geen last gehad. Dat is positief."

Rayhi bekeek de eerste drie wedstrijden van 2018 vanaf de tribune. "Ik heb er een beetje met gemengde gevoelens naar gekeken. De eerste wedstrijd was echt genieten, maar de laatste twee zat ik me te verbijten op de tribune. Twee nederlagen terwijl ik geblesseerd was, dan wil je juist graag terugkomen en het verschil maken."

NEC onwaardig
"Twee nederlagen op rij in de Jupiler League is niet NEC waardig, laten we het daarop houden", vervolgde Rayhi. "In beide wedstrijden gaven we de goals veel te makkelijk weg. Zes tegentreffers in twee duels, daar moeten we aan werken. Voorin moet het ook beter. Als dat lukt, gaan we vol voor het kampioenschap."

De vier nederlagen van dit seizoen werden allemaal buitenshuis geleden. "Uit is altijd anders en vaak ook lastiger dan wanneer je het thuispubliek achter je hebt, maar die wedstrijden moet je ook winnen om kampioen te worden. Natuurlijk kan je een keer tegen een zeperd aanlopen, dat gebeurt iedere topploeg weleens. Maar het moeten er niet te veel worden."

Lijnders
Rayhi werkt sinds het begin van de maand met trainer Pepijn Lijnders, voor hem een oude bekende. "Ik ken de trainer al langer. Ik heb hem vijf jaar gehad in de jeugd van PSV, toen werden we ook kampioen. Hij kan mij veel beter maken en speelt het spel dat ik graag speel."
 
Lijnders vierde woensdag zijn 35e verjaardaag. "In de ochtend hebben we voor hem gezongen. 35, dat is nog jong. De sfeer zit er goed in bij ons. We moeten hem vrijdag maar ons cadeau geven, de drie punten. En dan aan het einde van het seizoen een nog groter cadeau."

Lijnders kreeg woensdag ook van twee fans een presentje voor zijn verjaardag: