Mede dankzij een weergaloze treffer van Mohamed Rayhi boekte NEC vrijdagavond een zwaarbevochten overwinning in Sittard. FOX Sports sprak de vleugelspits na afloop.

"Ik zei in de kleedkamer al tegen de jongens, ‘Of die bal landt in Nijmegen, of hij vliegt snoeihard tegen de touwen.’ En ja, vandaag valt hij gewoon fantastisch binnen. Beter kan ik hem niet raken", vertelt Rayhi met een grote glimlach op zijn gezicht.

"We winnen met 1-2 en als ik daar een belangrijk aandeel in heb ben ik zeer tevreden. Het was een echt voetbalgevecht. We moesten met tien man gaan spelen en Fortuna ging drukken. Wij liepen alleen maar achteruit en hadden geen kracht meer om te voetballen. We moesten de wedstrijd uitspelen en gelukkig heeft onze keeper ons nog geholpen.", aldus de doelpuntenmaker. "Eindelijk winnen we een uitwedstrijd. Natuurlijk speelt dat in de kleedkamer. De laatste weken ging het sowieso al beter. Tegen Jong PSV kom je met 1-3 voor en geef je het uiteindelijk nog weg. Er was een stijgende lijn en die zetten we vandaag door. We moeten nu zo doorgaan en vol voor het kampioenschap gaan."

Bij het doelpunt kwam er heel wat in Rayhi los. Hij rende direct naar de bank, waar Muslu Nalbantoglu hem opwachtte. "Hij is onze teammanager en ik praat veel met hem. Hij geeft veel tips, over het voetbal, maar ook buiten het veld. Ik wilde de goal met hem vieren, dat had hij wel verdient. Hij zegt op de trainingen steeds ‘lekker doelpunt’ tegen mij, maar het moest een keer in de wedstrijd gebeuren."

Foto: Rob Koppers