Mohamed Rayhi hoopt snel weer mee te kunnen doen bij NEC. De aanvaller liep vrijdag tegen Fortuna Sittard een hamstringblessure op, maar die is minder ernstig dan de kwetsuur van eerder dit seizoen. Toen liep hij een scheurtje in zijn hamstring op, nu gaat het om een lichte irritatie in de spier.

"Een paar maanden geleden heb ik een hamstringblessure gehad en nu is er een terugval geweest", legt Rayhi uit bij FC Afkicken. "Daarbij heb ik weer een beetje last gekregen van mijn hamstring. Daardoor ben ik er vroegtijdig uitgehaald, ook een beetje uit voorzorg. Het is gelukkig niet zo ernstig als de vorige blessure."

NEC bracht maandag naar buiten dat Rayhi er naar verwachting vier weken niet bij is, maar Rayhi hoopt op een sneller herstel. "De indicatie is twee tot vier weken, maar het kan verschillen. We kunnen niet echt een tijd aangeven. Het zal in ieder geval niet acht weken duren zoals de vorige keer. Ik ga uit van maximaal vier weken. Het kan ook eerder zijn."

Ondertussen liep NEC ondanks het teleurstellende gelijkspel tegen Fortuna een punt in op koploper Jong Ajax, dat verloor van Jong FC Utrecht. "Het blijft heel spannend. Jong Ajax blijft op twee punten, Fortuna heeft er nog vier minder dan wij. Het probleem is wel dat andere teams steeds dichterbij komen. Emmen en Telstar bijvoorbeeld. Het gaat een heel spannende titelrace worden."

Foto: Rob Koppers