Foto via Rob Koppers

Mohamed Rayhi stond na afloop van de wedstrijd NEC – Feyenoord met de bloemen in de hand te poseren voor de foto van ‘man of the match’. Toch blijft hij met NEC met lege handen achter na de onfortuinlijke nederlaag tegen Feyenoord in de laatste tien minuten, waarin de 1-0 voorsprong werd omgebogen in een 1-2 eindstand. 

Rayhi stond voor het eerst sinds 7 februari 2016 weer eens in de basis en dus was het een speciaal moment voor hem. "Ik begon met een beetje spanning aan de wedstrijd, omdat het je eerste basisplaats is. Ik had er gewoon veel zin in om het Feyenoord lastig te maken. Dat hebben we ook gedaan, maar uiteindelijk is het niet genoeg.

Toch speelde Rayhi een goede wedstrijd, net als zijn teamgenoten. Rayhi stak er met een goal en verschillende mogelijkheden echter bovenuit. "Dat is een lekker gevoel, zo’n mooie wedstrijd tegen de koploper waarin je jezelf kan laten zien. De druk lag meer bij Feyenoord, maar wij begonnen goed, dat hielden we ook lang vol. Maar uiteindelijk kregen we die twee goals tegen, dat is voor ons heel zuur."

Na acht minuten scoorde de Nederlander met Marokkaanse roots al. Brad Jones reageerde niet alert op zijn stuiterschot. "Er zat een stuit in, waardoor hij hem niet kon pakken. Vorig jaar pakte hij er ook een paar niet van mij, dus hij is het wel gewend", grapt Rayhi, die daarmee zijn eerste Eredivisiegoal scoorde. "Als je niet schiet scoor je niet. Ik dacht ‘Ik doe het gewoon’ en hij viel binnen."

Rayhi kan ondanks het resultaat dus tevreden zijn over zijn vertoonde spel. "Uiteindelijk wil je ook naar jezelf kijken en stappen maken. In de basis starten en jezelf laten zien is dan een perfecte start. We hadden gewoon drie punten willen halen, maar dat is vandaag helaas niet gelukt", aldus de vleugelspeler, die met deze wedstrijd zijn zelfvertrouwen omhoog krikt. "Ik ben nu weer fit. Ik weet dat ik het kan, dus ik ga nu deze lijn doorzetten. Het is aan de trainer of ik ga spelen. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om het spel van vanmiddag het hele seizoen vol te houden en dan moet ik gewoon basisspeler worden." 

Volgende week is de derby tegen Vitesse en Rayhi kent de gevoelens die daarbij horen. "De wedstrijd van volgende week tegen Vitesse is voor de supporters waarschijnlijk wel iets belangrijker dan deze pot. Ik heb er heel veel zin in. Het wordt een mooie wedstrijd voor de supporters, je kan ze een fijn gevoel geven. We gaan er gewoon alles aan doen om de punten hier te houden. Je weet dat Vitesse goede spelers heeft, maar de derby is altijd een wedstrijd op zich. Het wordt gewoon een mooie wedstrijd en ik ben benieuwd."