Mohamed Rayhi werd na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk verkozen tot man of the match. De buitenspeler verzorgde de 2-0. Hij staat dit seizoen al op drie doelpunten en merkt dat het lekker gaat.

"Ik heb veel vertrouwen, nu voor de derde wedstrijd op rij gescoord. Van vertrouwen ga ik zelf ook beter spelen. Als je lekker in je vel kun je leuke dingen doen. Ik heb mijn plekje gevonden", vertelt Rayhi, die niet denkt dat het komt door de overgang naar de Jupiler League. "Dat valt reuze mee. Ik heb sowieso meer getraind op afmaken, maar ik had vorig jaar heel veel pech met ballen op de lat. Dit jaar vliegen ze er allemaal in. Dat is voor mij een lekker gevoel. Ik denk niet dat het verschil met Eredivisie en Jupiler League zo groot is. Natuurlijk merk je verschil, maar veel mensen onderschatten deze competitie. Het is best een taaie competitie.

Door een schorsing miste Rayhi de eerste vier wedstrijden van het seizoen, maar desondanks is Rayhi na spits Sven Braken de topscorer van het elftal. Hij heeft voor zichzelf een duidelijk doel gesteld voor dit seizoen. "Ik heb nu vijf wedstrijden gespeeld en drie goals gemaakt. Dat is een heel goed gemiddelde. Ik hoop tussen de tien en vijftien goals te maken."

Zijn aantal van drie goals dit seizoen had hoger kunnen uitvallen, als NEC ook na de tweede helft op zoek bleef gaan naar goals, maar dat viel tegen. "Je merkt wat gemakzucht in de tweede helft. We hadden nog wel mogelijkheden, maar we konden niet doordrukken. Daar moeten we zeker aan werken. Ik hoop dat we dit seizoen ook nog een paar keer met 5-0 of 6-0 gaan winnen. Het doelsaldo een beetje opkrikken is altijd lekker. Dat gaat ook een rol spelen in de titel en dat kan bij ons een stuk beter."