Tegen NEC moest Bart Ramselaar het doen met een invalbeurt. De 27-jarige middenvelder wil dit seizoen van belangrijk zijn voor de ploeg van trainer Ron Jans. Afgelopen zomer had hij ook voor een overstap naar Nijmegen kunnen kiezen.

De Apeldoorner was dichtbij een overstap, vertelt hij tegen RTV Utrecht. “Er was interesse van NEC, maar ik heb er vertrouwen in dat ik bij Utrecht ga slagen. Ik ben weer fit en heb een lange weg gehad. Daarvoor heb ik een topjaar gehad en ik sta erop dat ik dat weer ga hebben. Het is nu gewoon voetballen. Wedstrijdritme opdoen, veel spelen. Ook al is het een invalbeurt, ik wil me laten zien hier”, aldus Ramselaar.

De middenvelder kwam vorig seizoen weinig tot spelen bij de Domstedelingen. De teller stond op negen duels en wist daarin geen één keer te scoren. In plaats van wedstrijden spelen heeft hij het afgelopen seizoen gebruikt om zijn conditie te verbeteren en weer zo fit als vanouds te worden. Ramselaar zelf is vastberaden en staat er op om zich weer bij Utrecht te laten gelden als smaakmaker op het middenveld.

Dit verkoos hij dus boven een overstap naar NEC. De Nijmegenaren waren na het vertrek van smaakmaker Oussama Tannane op zoek naar een aanvallende middenvelder. Uiteindelijk werden Rober González en Kodai Sano naar de Keizerstad gehaald, maar tot dusver spelen zij op de vleugel. Magnus Mattsson is goed aan het seizoen begonnen als aanvallende middenvelder van NEC met drie goals en twee assists in zes duels.

Foto: Rob Koppers