Het doelpunt van Sai van Wermerskerken is eigenlijk zo goed als zeker het doelpunt van jaar van NEC en dat al in de eerste maand van 2024. De meeste NEC-fans zullen de goal al een keer of tien teruggekeken hebben. Het is ook al even geleden dat een NEC’er zo’n prachtige goal maakte. Dus duikt ForzaNEC even de geschiedenisboeken in op naar een aantal rake afstandsschoten.

Randy Wolters vs Telstar

Het seizoen 2019/2020 zal bij velen bekend staan als het coronaseizoen dat nooit werd afgemaakt. NEC eindigde na slechts 29 wedstrijden op de achtste plaats. Het was het seizoen van het befaamde trainerstrio bestaande uit Rogier Meijer, Adrie Bogers en François Gesthuizen. In de vierde wedstrijd van het seizoen had NEC ‘maar’ vier punten dus een overwinning was nodig. Die kwam er ook. NEC won met 4-2 van Telstar mede door een wereldgoal van Randy Wolters. Herinnert u zich deze nog?

John Goossens vs PSV

Het seizoen 2010/2011 was het jaar van Björn Vleminckx die topscorer van de Eredivisie werd, maar een goal die mensen zich vast nog wel herinneren is er een van John Goossens. Vroeg in het seizoen mocht NEC afreizen naar Eindhoven voor het treffen met PSV. De Eindhovenaren waren met 3-1 te sterk en dat nadat NEC op 0-1 kwam. John Goossens knalde een vrije trap, van een op voorhand veel te verre afstand, genadeloos binnen. Het hielp NEC niet aan een overwinning, maar dat maakt de goal niet minder mooi.

Bekijk de goal vanaf 0.32 minuten.

John Goossens vs ADO

Bent u al Goossens moe? Dit doelpunt zal zeker nog veel supporters nog bij staan, want hij werd ook verkozen tot Doelpunt van het Seizoen 2009/2010. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag doet Goossens iets wat niemand verwacht. Hij krijgt de bal aangespeelt, wipt de bal op en schiet van ruim 25 meter de bal met een prachtige boog over de Haagse doelman heen. Een doelpunt waar je eigenlijk geen genoeg van kan krijgen, kijk en geniet.

Peter Wisgerhof vs FC Groningen

Iemand die je niet zomaar verwacht in een lijstje als deze, Peter Wisgerhof. De oud-aanvoerder van NEC was geen vervend doelpuntenmaker, maar deze legde hij er toch aardig in. Het seizoen 2008/2009 zal onder velen bekend staan als het ‘Europa seizoen’. Dat is niet gek, want het Eredivisie seizoen was allesbehalve een hoogtepunt. Ook in dit duel keek NEC tegen een achterstand aan, maar Wisgerhof besloot in te dribbelen en de bal heerlijk in de kruising te leggen. Daarna werd er door beide teams nog een keer gescoord. Eindstand: 2-2.

Édgar Barreto vs Feyenoord

Voor de oplettende lezers onder ons: deze goal zit ook in het aftelfilmpje die voorafgaand aan ieder duel op de grote schermen te zien is in De Goffert. In De Kuip speelde NEC uit bij Feyenoord, in de bijzondere thuisshirts van dat seizoen (2004/2005). ‘Good old’ Édgar Barreto ziet de bal op zich afkomen en hij bedenkt zich geen moment. De Paraguayaan heeft een goed schot, maar hoe hij deze bal raakte zal hij daarna niet meer zo vaak gedaan hebben. De bal vliegt van grote afstand de kruising in en laat de Kuip, op een juichend uitvak na, stil worden. NEC verloor de wedstrijd helaas wel met 2-1 van de Rotterdammers.

Jack de Gier vs Vitesse

Deze kan eigenlijk niet ontbreken. Hoewel het geen goal is van grote afstand is dit toch wel een enorme poeier en bovenal een prachtig doelpunt. De voorzet is van Bart Latuheru. Jack de Gier, kijkt, haalt uit en schiet de bal prachtig achter keeper Sander Westerveld. Wat de goal ook zo mooi maakt is dat het in een half verbouwde Goffert gebeurt. De tribune achter het doel is zoals we de Goffert van nu kennen, maar de lange zijde wordt nog gekenmerkt door een deel van de sintelbaan.

Sai van Wermeskerken vs Go Ahead Eagles

En voor het laatst, omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen. Nog een keer genieten van Sai van Wermeskerken tegen Go Ahead Eagles.

Welk afstandsschot vond jij de mooiste van een NEC’er. Laat het vooral weten!

Foto: Orange Pictures