Vier dagen nadat Ron de Groot getroffen werd door een hartstilstand, liepen de rillingen bij Dwight Lodweges weer over de rug, toen de trainer van NEC vrijdag schetste hoe ze in De Goffert de week begonnen waren. "We zaten in het spelershome en hoorden de schreeuw van Han Tijshen. Hij riep om Michel (De Gruyter, collega fysiotherapeut, red). Zo indringend. We wisten gelijk dat er iets ergs gebeurde."
Als één man waren ze de gang opgestormd. "Potverdorie, daar ligt Ron, dacht ik gelijk. Zo’n aardige gozer. Echt een fijn mens. Dat beeld. Ik raak het niet kwijt. Het heeft een enorme impact gehad op de groep. Iedereen was begaan met Ron. Wat denk je van Patrick Pothuizen. Die twee kennen elkaar geloof ik al twintig jaar! Ik heb bewondering voor mensen als Han en Michel. Dat ze zo rustig bleven. Laten we hopen dat-ie hartstikke gauw weer de oude is."
Zijn spelersgroep zal het zondag moeten zijn als ADO Den Haag op bezoek komt in De Goffert. "Ik heb ze tegen AZ gezien. Speelden ze heel aardig. Linies dicht op elkaar. Immers die steeds bij de lange spits Milic kruipt. ADO zal geen kampioen worden. Maar ze staan wel goed."
Zaterdag tijdens de laatste training wordt bekeken of Arek Radomski fit genoeg is voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag. "Arek heeft last van zijn kuit", wist Lodeweges. "Redt hij het niet, speelt Patrick Pothuizen."
Het doek viel al wel voor Niels Wellenberg. De verdediger raakt twee weken geleden tegen Willem II geblesseerd en is nog steeds niet helemaal fit. Op zijn plaats komt Mitchel Burgzorg in de basis.
Daarnaast moet ook Moestafa El-Kabir vrezen voor zijn plek. Tijdens het partijspel vrijdag hoorde de vleugelaanvaller niet bij de basiself. De weer herstelde John Goossens was voor het eerst dit seizoen wel bij de ‘hoofdmacht’ ingedeeld.