Het is afwachten of NEC komende donderdag weer een beroep kan doen op het centrale duo Bram Nuytinck en Rens van Eijden. De verdedigers ontbraken al in het duel tegen Heracles Almelo, maar zijn mogelijk net op tijd fit voor het play-off duel tegen Vitesse. Nuytinck herstelt van een enkelkwetsuur en Van Eijden kampt met een kuitblessure. Leroy George is zeer waarschijnlijk niet inzetbaar en hoopt op de uitwedstrijd.
“Het verstel verliep voorspoedig, maar ik voel een kleine terugslag”, vertelt George tegenover De Gelderlander. “Het is echt balen. Ik heb nu al drie wedstrijden gemist. Ik ben net tien dagen geblesseerd. Ik hoop dat zondag, de uitwedstrijd tegen Vitesse, haalbaar is. De knie voelt goed, maar ik ben nog niet fit.” Pastoor rekent voor de thuiswedstrijd niet op George. “ We nemen geen onverantwoord risico”, laat de coach weten. “Dus moet Leroy volledig fit zijn. Donderdag komt waarschijnlijk te vroeg.”
Mogelijk kan de oefenmeester wel een beroep doen op de centrale verdedigers Van Eijden en Nuytinck. “De medische staf is alvast positief”, verklaart de trainer. “Het is nu goed behandelen, goed rusten en dan donderdag knallen.” Nuytinck hoopt maar al te graag dat hij donderdag aan de aftrap verschijnt. “Dit zijn de wedstrijden die ik dolgraag wil meemaken”, vertelt de verdediger. “Dat het lot ons aan Vitesse koppelt, is natuurlijk geweldig. Ik kijk er dus naar uit om te spelen.” Toch is het afwachten of hij in actie kan komen. “Of ik donderdag haal? Het wordt spannend.”
Vanwege pijntjes ontbraken ook de vaste krachten Krisztián Vadócz, Ryan Koolwijk, Género Zeefuik en Navarone Foor op de training van maandag. Maar zij zijn geen twijfelgevallen voor de wedstrijd van donderdag. Wel kan NEC nog steeds geen beroep doen op vertrekkende spelers Stef Nijland, John Goossens en Niels Wellenberg.