De uitspraken van Marcel Boekhoorn over het stadion op de supportersavond afgelopen dinsdag schieten bij diverse raadsleden van de gemeente Nijmegen in het verkeerde keelgat. Boekhoorn zei onder andere dat het stadion geen euro waard zou zijn en dat de gemeente dramatisch langzaam opereert.

Investeerder Boekhoorn sprak buiten de sportieve ambities van NEC tijdens de avond ook over het terugkopen van het Goffertstadion. Zoals bekend wil NEC het stadion terugkopen om het vervolgens te kunnen uitbreiden. Dat project zal tientallen miljoenen kosten.

Dat geld zal grotendeels van de investeerders vandaan moeten komen, waaronder Boekhoorn. Toch zegt de 63-jarige Nijmegenaar dat zijn rol beperkt is bij dit project. Het irriteert Boekhoorn dat het zo lang duurt. “We zijn al jaren bezig. Bovendien wil de gemeente bijna acht miljoen voor een stadion dat zonder NEC niets waard is”, stelt Boekhoorn.

Algemeen directeur Wilco van Schaik nuanceerde de boel nog even door te zeggen dat er tussen NEC en de gemeente collegiaal gecommuniceerd wordt. Over de eventuele verbouwing is het laatste woord ook nog niet gezegd. “Gestegen bouwkosten en stikstofproblematiek maken het allemaal ingewikkelder”, zegt Van Schaik.

Raadsleden slaan terug

Op Twitter hebben een aantal raadsleden gereageerd op de opmerkingen van Boekhoorn. Zo wordt er gesteld dat NEC zelf (nog) niet met een concreet plan is gekomen. Charlotte Brand van de PvdA zegt: “Dit klopt niet. NEC is aan zet. Kom met een plan naar de gemeenteraad en dan zal de raad het beoordelen. Wij wachten er al een tijd op.” Marjolijn Mijling van het CDA maakt nog een voetbal gerelateerde opmerking: “Slecht geschoten penalty, hij ging ruim over doel.” De fractievoorzitter voegt daar later aan toe dat iedereen meewerkt om tot een goed voorstel te komen.

De tijd begint te dringen voor NEC, want volgens de huidige plannen van de club moet er voor het einde van dit jaar iets besloten worden. Vooralsnog verloopt dat nog niet voorspoedig.

Foto: Rob Koppers