NEC heeft snel geld nodig. De Nijmeegse club wil daarom een nieuwe lening van miljoenen, waarbij de opbrengsten van wedstrijden als onderpand dienen. De gemeenteraad maakt zich zorgen om de constructie.
De raad sprak woendagavond over een voorstel van het college, waarbij NEC afstand doet van het recht om trainingscomplex De Eendracht terug te kopen. Dat levert dan 2,2 miljoen euro op. De VVD diende een motie in. De partij wil dat een onafhankelijke jurist de zaak bekijkt.
Volgens wethouder Tas komt NEC in een zeer penibele situatie terecht als de raad niet instemt met het voorstel.
NEC is door de voetbalbond in categorie I, voor de meest zorgelijke gevallen, ingedeeld. En moet binnen een paar jaar financieel gezond zijn.
Bron: Omroep Gelderland
Update: Extra raadsvergadering over noodlijdend NEC

Een extra vergadering van de Nijmeegse gemeenteraad moet duidelijkheid geven over het al dan niet terugkopen van trainingscomplex De Eendracht door voetbalclub NEC. Dat bevestigde een woordvoerder van de club donderdag.
Als de raad instemt met het voorstel van NEC om af te zien van de koop ontvangt de club 2,2 miljoen euro aan financiële compensatie. Daarmee zou de huur van het stadion voor de komende jaren gegarandeerd zijn en heeft de Nijmeegse club een zorg minder.
Een meerderheid van de gemeenteraad wil weten hoe ‘hard’ het recht op koop van NEC is en wil er zeker van zijn dat de voorgenomen constructie geen verkapte vorm van overheidssteun is.
De raad heeft voor woensdag een extra raadsvergadering ingelast over de kwestie NEC.