Met het publiceren van het concept-competitieprogramma speelt ook meteen de vraag op hoe het zit met supporters in de stadions. Alle seinen staan op groen, denkt Jan Bluyssen van de KNVB. “Publiek is vanaf de start aanwezig, dat is een ding dat zeker is.”

“De overheid heeft duidelijk aangegeven dat vanaf 1 juli grote publieksevenementen weer met publiek toegankelijk zijn, wanneer er natuurlijk een vaccinatie aangetoond kan worden of een negatief testresultaat”, aldus Bluyssen op de website van de KNVB. “De coronacijfers zijn heel positief, de uitlatingen van het kabinet zijn eigenlijk ook heel positief, dus het ziet er gewoon goed uit. We verwachten dus ook snel naar volle stadions te kunnen gaan, maar dat is ook afhankelijk van hoe de cijfers zich verder ontwikkelen.”

SV-voorzitter Jeroen Rengers liet in de Jarda Podcast al weten een 100% bezetting te verwachten vanaf 1 september. “Ik verwacht de eerste drie speelrondes in augustus 75% bezetting. Daarna is het plan om naar 100% te gaan.” Dat betekent dus ook dat uitsupporters kunnen afreizen. Rengers: “Dat hoort er wel bij. Maar de vraag is hoe de overheden daarnaar kijken. Iedereen vindt het misschien wel heel spannend, om weer duizenden mensen bij elkaar te hebben. De politie begint al, dat blijkt ook uit die staking die de politie tijdens Feyenoord-Ajax uit wilde voeren.”