NEC is zaterdagavond al na 25 minuten lam gelegd door landskampioen PSV. De Nijmegenaren kwamen de vier tegentreffers niet meer te boven: 0-4. Trainer Peter Hyballa koos voor een zeer aanvallende tactiek, waar PSV dankbaar gebruik van maakte in de counter.

NEC begon goed aan de wedstrijd en het eerste gevaar voor het doel van PSV volgde al snel. Na vier minuten lag de bal er echter aan de andere kant in. Nieuwkomer Bart Ramselaar kon dwars door de defensie lopen en schoot hard in de korte hoek: 0-1. Na tien minuten gaf Robin Buwalda Luciano Narsingh de vrije doortocht door te gaan liggen. De vleugelspeler legde de bal af op Luuk de Jong, die voor gaf aan Davy Pröpper. De bal was te hoog, maar kwam terecht bij de vrijstaande Gaston Pereiro, die makkelijk kon scoren: 0-2.

Na rust was er weinig meer te beleven. NEC kon niet, PSV wilde niet. De enige twee positieve punten waren het publiek, dat als een twaalfde man achter het verliezende NEC ging staan, en het debuut van jeugdspeler Arnaut Groeneveld in de slotfase. Verder was er bar weinig plezier voor de NEC-fans.

Scoreverloop
4′ 0-1: Ramselaar.
10′ 0-2: Pereiro.
20′ 0-3: Brenet.
25′ 0-4: De Jong.

Opstelling NEC: Delle; Buwalda, Dumic, Golla, Fomitschow (88′ Gmeiner); Bikel, Breinburg, Ofosu (86′ Groeneveld), Owusu-Abeyie; Mayi, Awoniyi (72′ Heinloth).

Opstelling PSV: Zoet; Brenet, Moreno (61′ Schwaab), Isimat, Willems; Hendrix, Ramselaar (80′ Lundqvist), Pröpper; Narsingh (72′ Bergwijn), De Jong, Pereiro.

Foto’s: Rob Koppers