NEC is zaterdagavond vernederd door het jonge PSV. Drie goals van Zakaria Bakkali en twee van Georginio Wijnaldum zorgden ervoor dat de Nijmegenaren compleet afgedroogd terug naar Nijmegen terug konden keren.
Al snel was het duidelijk dat het een avondje eenrichtingsvoetbal zou gaan worden. De compleet vrijstaande Zakaria Bakkali kon al na zes minuten alleen op doelman Johnsson af na defensief falen bij NEC. Het talent faalde niet en schoot de bal snoeihard via de lat binnen: 1-0. Niet een start om vrolijk van te worden. Tien minuten later leek de score al verdubbeld te worden door Jürgen Locadia, maar de vlag ging omhoog wegens buitenspel. Op elk niveau werd NEC in de eerste helft overklast. Zelfs het geven van een simpele pass was de Nijmegenaren niet gegund. 
Gelukkig was Kalle Johnsson wel wakker; de doelman hield NEC enkele keren op de been. De grootste kans die NEC voor de rust kreeg kwam via Youri Loen, die met een goede actie de defensie van PSV uitkapte. Zijn schot werd echter geblokt en uit de daarop volgende corner werd niets gecreëerd. Het enige pluspunt aan de eerste helft was het feit dat het ‘maar’ 1-0 stond, maar veel viel er vermoedelijk niet te lachen in de kleedkamer bij NEC.
Net als in de eerste helft viel ook na de rust al snel een doelpunt van Zakaria Bakkali. Met een individuele actie maakte hij het de NEC-defensie uiterst moeilijk en op het geplaatste schot had doelman Johnsson geen antwoord. Net als in de eerste helft zat er na de thee opnieuw geen enkele lijn in het spel van NEC en dus domineerde PSV. Ongeveer een kwartier later werd de marge vergroot naar drie goals. Op aangeven van Maher kon Wijnaldum op de Nijmeegse verdediging af, die (opnieuw) niet goed ingrepen, waardoor de middenvelder met een knap stiftje over Johnsson voor de 3-0 kon zorgen.
Toch was er voor NEC nog een kans om iets terug te doen in de tweede helft. Een corner van Hemlein een kwartier voor tijd kwam plots voor de voeten van Michel Breuer, die blijkbaar lichtelijk schrok en met een zwakke inzet kwam, recht in de handen van doelman Zoet. Aan de andere kant was het even later voor de vierde keer raak. Een pass van Willems op Wijnaldum zorgde ervoor dat de middenvelder vanaf de rechter kant in scoringspositie kwam. Wijnaldum schoot de bal hard in het net en tekende hiermee aan voor zijn tweede treffer van de avond.
PSV vond dat het nog niet uit was met de pret en dus denderden de Eindhovenaren vrolijk door. Bakkali bewees met een prachtige individuele actie dat hij de NEC-defensie de hele avond de baas is geweest en met een vlammend schot in de verre kruising was hij goed voor een hattrick. Hiermee eindigde de wedstrijd in 5-0. Volgende week komt PEC Zwolle op bezoek in de Goffert.
Wedstrijdverloop
7’ 1-0: Bakkali.
47’ 2-0: Bakkali.
61’ 3-0: Wijnaldum.
75’ 4-0: Wijnaldum.
82’ 5-0: Bakkali.
Opstellingen
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik (86′ Hendrix), Willems; Hiljemark, Wijnaldum, Maher (72′ Toivonen); Bakkali, Locadia, Depay (62′ Jozefzoon).
NEC: Johnsson; Bovenberg, Van Eijden, Breuer, Conboy; Pálsson, Foor, Diarra (81′ Stutter); Hemlein, Higdon, Loen.