Trainer Ruud Brood lijkt interesse te hebben in een overstap naar de technische staf van PSV. De Eindhovenaren zijn echter niet bereid de portemonnee te trekken voor de trainer, mocht Brood Ernest Faber opvolgen als assistent van Philip Cocu.
Brood heeft bij NEC een contract dat automatisch doorloopt, maar een clausule zou hem de mogelijkheid geven eerder te vertrekken. NEC nam die op om Brood makkelijk te deur te kunnen wijzen, zou promotie niet gerealiseerd worden. Andersom zou Brood ook weg kunnen, mocht hij daar reden voor hebben.
PSV heeft echter ook aangegeven dat ze voor de trainer uit Gorinchem geen transfersom willen betalen, iets wat NEC wel als voorwaarde heeft gesteld voor een overstap van Brood naar Eindhoven. NEC zoekt nu naar een manier om er op een ‘chique wijze’ uit te komen met de trainer, zo viel onlangs te lezen in De Gelderlander. De inzet zou een ‘nette breuk’ zijn, aldus de krant.
Een vertrek van Brood naar PSV is enerzijds opmerkelijk te noemen. De trainer zal in Eindhoven genoegen moeten nemen met een plek als assistent. Bovendien zal hij in Eindhovense dienst naar verwachting minder gaan verdienen. Anderzijds speelt PSV volgend jaar Champions League, een ervaring die Brood met plezier aan zijn c.v. zal toevoegen. 
De interesse van PSV in trainer Ruud Brood gaat hand-in-hand met het gerucht dat Roy Hendriksen als assistent van Marinus Dijkhuizen naar het Engelse Brentford zou verkassen. Daarmee zouden twee kopstukken van de Nijmeegse technische staf voortijdig de Goffert verlaten.
Foto: Rob Koppers.
Update:
Inmiddels heeft Bart van Ingen via Twitter laten weten dat de club woensdag met een verklaring komt.
Update 2:
Foxsport meldt inmiddels dat Brood een akkoord zou hebben bereikt met PSV. De Gelderlander meldt bij monde van Lex Lammers dat het hier nog steeds om een gerucht gaat.