Waar de middag goed begon, eindigde hij in mineur. Al vroeg in de wedstrijd zorgde Navarone Foor met zijn eerste goal in het betaalde voetbal voor de 0-1. NEC stond achterin goed, maar kon de 1-1 niet voorkomen. Jetro Willems punterde de bal leep achter Gabor Babos. Lange tijd leek een puntendeling het resultaat, maar invaller Jan Vennegoor of Hesselink besloot anders en liet NEC treurend achter: 2-1.
Het begin was voor PSV, waar Timothy Derijck op aangeven van Marcelo voorlangs kopte. De Eindhovenaren leken gebrand op de zege, maar Foor strooide in de zevende minuut al roet in het eten. Lasse Schöne schoot uit een vrije trap kiezelhard op de vuisten van Przemyslaw Tyton, die niet kon voorkomen dat Navarone Foor de bal alsnog met het hoofd in het doel kon werken. De thuisploeg bleef druk zetten, maar kwam er nauwelijks doorheen. Het centrale duo, Bram Nuytinck en Rens van Eijden, hadden Matavz volledig onder controle.
Gabor Babos moest attent reageren op een inzet van Wijnaldum en Nuytinck kopte een schot van Matavz voor de doellijn weg. Met een score van 0-1 gingen beide ploegen de rust in, dit tot grote ergernis van het thuispubliek wat met een fluitconcert kenbaar werd gemaakt.
PSV, dat na de rust op zoek ging naar de gelijkmaker, maar niet tot veel kansen kwam, mocht van geluk spreken dat NEC de score niet verdubbelde. Leroy George brak tot twee keer toe uit, maar zijn voorzet vond niemand en een schot verdween niet tussen de palen. De thuisploeg nam het initiatief over van NEC en werd dreigender. Schoten van Matavz en Lens werden gestopt door Babos.
Twintig minuten voor tijd vond PSV dan toch het net. Jetro Willems, die eveneens zijn eerste goal maakte in de Eredivisie, punterde de bal leep in het doel. PSV rook bloed en ging op jacht naar de verlossende 2-1, maar veel succes had het niet. Sterker, Lasse Schöne verprutste een enorme kans voor NEC, waar hij in Tyton zijn meerdere moest erkennen. Pastoor stuurde drie verdedigers het veld op om één punt veilig te stellen. Hoe anders liep het af. Philip Cocu besloot Vennegoor of Hesselink in te brengen en niet zonder succes. De lange spits kreeg de bal van Wijnaldum aangespeeld en plaatste de bal achter Babos.
Door de nederlaag in Eindhoven staat NEC op de 11e plaats. PSV staat 5e en doet nog mee voor plek twee.