Na het gelijkspel in De Goffert tegen Willem II, speelde NEC vrijdagavond nogmaals gelijk. Dit keer op Het Kasteel op bezoek bij Sparta (1-1). Ondanks dat Dirk Proper in beide wedstrijden erg goed speelde leverde dat dus ‘maar’ twee punten op. “Het is klote dat je twee weken op rij zo staat. Er had meer ingezeten alleen uiteindelijk pak je niet die drie punten.”

“Bij vlagen laten we echt wel leuke dingen zien. Ik denk dat we de eerste helft een periode heel goed spelen, alleen dan krijg je net voor rust die goal tegen. Dat is een domper. In de tweede helft kom je dan niet echt meer tot uitgespeelde kansen”, zegt Proper in gesprek met ForzaNEC. “We hadden de wedstrijd tegen Willem II niet meegenomen naar deze wedstrijd, maar in beide wedstrijden had er meer ingezeten als je erop terugkijkt. Dat is gewoon zonde, dan hadden we meer punten kunnen meenemen en ik denk dat je het van dit soort potjes ook moet hebben.”

Net als tegen Willem II speelde Proper zelf weer een goede wedstrijd. Het talent lijkt zich goed op zijn plek te voelen op het middenveld naast aanvoerder Lasse Schöne. “Ik ben heel erg blij dat ik speel en ik denk dat het heel erg aardig gaat. Samen met Lasse op het middenveld gaat het goed en als ik het team kan helpen, en we worden als team steeds beter dan is dat natuurlijk goed. Zelf word ik ook steeds beter, dus dat samen zorgt voor een goed gevoel.”

Fysiek

Tegen het fysieke Sparta deed de 1,67cm lange jongeling goed mee in de duels tegen zijn langere tegenstanders. “Ik denk dat je dat ook aan de andere jongens kan vragen. Ik ben altijd al wel best veel bezig geweest met mijn fysiek, in de jeugd ook al. Sinds afgelopen jaar heb ik daarin echt stappen gezet denk ik, daar krijg ik dan nog weleens complimenten over van de andere jongens uit het team. Afgelopen seizoen maakte ik ook wat minder vaak de 90 minuten vol, maar nu doe ik dat wel en geef ik goed thuis in de duels. Dat is zeker een ontwikkeling ten opzichte van vorig jaar.”

“We gaan er tegen FC Utrecht in met dezelfde intentie als vandaag. We leveren veel strijd en gaan ervoor met elkaar, dan zie je ook dat je het elke ploeg lastig kan maken. Ajax in de eerste wedstrijd dan wat minder, maar voor de rest zit je er elke wedstrijd gewoon goed in en ik denk we er zo tegen Utrecht ook weer met elkaar moeten staan en dan kan er van alles gebeuren”, sluit Proper strijdlustig af.

Foto: Rob Koppers