NEC heeft uitstekende zaken gedaan in de eredivisie. De club uit Nijmegen won zondagmiddag met 0-2 van Go Ahead Eagles en boekte de eerste zege in zes competitieduels. Dirk Proper kijkt terug op de belangrijke overwinning in Deventer.

“Wat een opluchting is dit zeg”, begint de middenvelder. “Het is een lange periode geweest dat we geen drie punten hebben kunnen pakken. We hebben weliswaar gewonnen van SC Cambuur (1-2, red.) in de beker, maar in de competitie bleef het even uit”, aldus Proper. “In het begin van de wedstrijd waren we nog een beetje zoekende.” Mede door goals van Elayis Tavsan en Jordy Bruijn wist het team de drie punten te pakken. “We kwamen in de eerste helft goed aan ons spel en creëerden veel kansen tegen een sterk Go Ahead Eagles.”

In de tweede helft zakte NEC ver terug. “Het is dan zonde dat we het als team niet door kunnen zetten in de tweede helft. We worden slordig in ons spel en kunnen de bal dan amper vasthouden. We willen te snel vooruit waardoor we de bal telkens weer verliezen. Soms moet je ook een balletje breed spelen, dat lieten we na.”

“We hebben toen als team sterk verdedigd en weinig weggeven”, zegt Proper, ondanks dat de Eagles er telkens dichtbij waren. “Je weet dat het lastig gaat worden als er een tegendoelpunt valt. We staan verdedigend opgesteld en we moeten er dan sneller uitkomen om een goede actie te maken. Hierin kunnen we als team nog in groeien, maar we zijn al op de goede weg.”

Woensdag staat alweer de volgende en tevens laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. “We kunnen terugkijken op een goede eerste seizoenshelft en gaan woensdag voor de volle overwinning tegen Willem II. Aan de sfeer in de groep zal het niet liggen. We vechten voor elkaar en dat is terug te zien in de strijd die we iedere week weer proberen te leveren”, zo sluit de jonge middenvelder af.

Foto: Rob Koppers