Tegen de verhoudingen in pakte Sparta zaterdagavond een punt tegen NEC (1-1). ‘Man of the Match’, Dirk Proper, ziet het als twee verloren punten voor de Nijmegenaren. “We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en zijn continu de betere ploeg geweest.”

Zo begon de middenvelder na afloop tegenover ForzaNEC. “Sparta heeft één kans gehad en daar scoren ze een goal uit, zonde! Als team hebben we een uitstekende pot gespeeld. Alleen dat je geen drie punten pakt is teleurstellend.” Het is inmiddels het elfde gelijkspel voor de Nijmeegse equipe dit seizoen, maar daar zit Proper niet echt mee. “De afgelopen periode hebben we het denk ik goed gedaan. We hebben een aantal overwinningen geboekt. Dat we dit seizoen veel gelijkspelen zegt misschien dat we meer punten hadden kunnen pakken. Aan de andere kant zijn we ook heel moeilijk te verslaan.”

Scorend vermogen

Aan een gebrek aan kansen, in totaal 26 keer, heeft het niet gelegen tegen de Rotterdammers. Ook de 20-jarige middenvelder had een grote kans tot scoren in de tweede helft. “Dat was dé kans denk ik. Zo’n bal moet er gewoon in en dan win je de wedstrijd. Daar baal ik wel een beetje van.” Proper baalt dan wel van zijn kans, maar niet alleen hij had mogelijkheden. “Het heeft niet gelegen aan de drang om een goal te maken. Onze buitenspelers hebben zoveel gevaarlijke voorzetten in de zestien gebracht.”

Voor de tweede keer op rij is Proper de ‘Man of the Match’ geworden. Een terechte keuze volgens hem? “Ik vond mezelf zeker niet slecht, maar iedereen heeft goed gespeeld. Mooi dat de supporters dan op mij stemmen. Uiteindelijk als de kans er is, moet ik wat meer de zestien induiken. Ik heb daar in principe ook het loopvermogen voor. Leuk dat de fans dat dan belonen.”

Het zou tegen Sparta een mooie revanche zijn geweest om het 2-0 verlies tegen Feyenoord, eerder deze week, recht te zetten. “Eigenlijk waren daar de drie punten voor nodig. Uiteindelijk hebben we een goede wedstrijd gespeeld, maar er had meer in gezeten. Tegen Go Ahead Eagles zullen we moeten winnen om aansluiting te houden in de subtop. Gelukkig is Oussama Tannane er dan ook weer bij”, knipoogt Proper.

Foto: Rob Koppers