Dirk Proper overtuigde na zijn terugkeer van een schorsing. De middenvelder speelde tegen Heracles en RKC een goede wedstrijd en lijkt bepalender te zijn binnen de Nijmeegse selectie. De 21-jarige middenvelder stond na de afsluitende training voorafgaand het duel met Sparta de pers te woord.

De ploeg van trainer Rogier Meijer werkte in het Goffertstadion een besloten training af. Lachend liep de middenvelder het veld af. “Mooi man, training in het stadion en lekker weer. Helemaal top”, vertelt Proper. Vrijdagavond treft NEC de koploper van de Eredivisie. Weliswaar na slechts drie wedstrijden, maar toch. “Sparta is op dezelfde voet verder gegaan als waar ze vorig seizoen mee zijn geëindigd. Het is een ploeg die sterk is in de omschakeling en als er wat risico dreigt zijn ze niet beroerd om een lange bal te spelen. Ze hebben dan een kopsterke spits waar ze goed omheen spelen, maar ook verdedigend zijn ze erg stabiel”, analyseert Proper.

De overwinning op RKC kwam als geroepen, maar zorgt nu niet per se voor een betere sfeer, want die was al erg goed. “Het is hetzelfde gebleven hoor. Tuurlijk zit de sfeer er lekkerder in dan wanneer je verliest, maar het is gewoon goed. Dat was het ook toen we twee keer op rij verloren, dus daar ligt het niet aan.

Leider Proper

In het amateurvoetbal is er vaak een ongeschreven regel dat de leider c.q. aanvoerder vooraan loopt bij de warming-up. Dirk Proper stond zaterdagavond vooraan bij de warming-up naast captain Bram Nuytinck, maar dat wil volgens Proper weinig zeggen. “Haha, nee dat heeft er niet zoveel mee te maken, maar ik denk wel dat ik een wat meer leidende functie binnen dit team heb gekregen. Ik probeer wat meer mijn stempel te drukken, meer coachen en op die manier een wat belangrijkere rol te vertolken in het team”. glimlacht de middenvelder. “Ik probeer ook in het spel nadrukkelijker aanwezig te zijn”, gaat hij verder. “Tegen RKC was het niet altijd top, maar dat was van beide kanten zo. Ik wil wel gewoon mijn eigen spel spelen, maar ik denk dat dat wel aardig gaat.”

Na de wedstrijd tegen Sparta staat de fandag van NEC op het programma. De 21-jarige middenvelder heeft er zin in en probeert zich te herinneren wanneer hij naar een fandag is geweest. “Poeh, ik denk eigenlijk dat ik als kind nooit ben geweest. Misschien toen ik in de jeugd van NEC speelde dat ik weleens ben geweest, maar ik het me niet zo heugen. Ik heb het in ieder geval vaker meegemaakt als speler en dat is altijd heel gezellig. Ik vind het altijd erg leuk”, sluit Proper lachend af.

Foto: Orange Pictures