Dirk Proper is terug op het trainingsveld van NEC. De jonge middenvelder moest een aantal weken langs de kant zitten vanwege een blessure, maar speelde woensdag weer de volledige training mee. Toch is het niet te verwachten dat hij ook al gaat spelen tegen Go Ahead Eagles in de beker.

“Ik denk niet dat ik al inzetbaar ben morgen. Ik heb vandaag voor het eerst weer helemaal meegetraind, dus ik verwacht niet dat ik morgen al ga spelen.” Proper heeft de laatste week vanaf de kant moeten zien hoe NEC gelijkspeelde tegen PEC. Ook de weken daarvoor mét Proper werd er niet gewonnen. “Ik denk dat wij nog wel beter kunnen. Het valt tegen als je af en toe de wedstrijden ziet. Ik denk wel dat er ontzettend veel potentie in ons team zit en dat we ook op trainingen laten zien dat er veel jongens weer terugkomen en fit worden. Het niveau van de trainingen gaat daardoor echt omhoog. Ik denk dat zich dat binnenkort ook wel in de wedstrijden gaat laten zien.”

Proper is dus blij dat de selectie weer wat breder is geworden, al is dat niet per sé vanwege het conditionele aspect. “Ik denk wanneer iedereen voelt dat er iemand anders ook op jouw plek wilt spelen, dat door die gezonde concurrentie iedereen wat beter gaat spelen. Ik denk dat het meer dat is dan het conditionele aspect.” Ondanks dat Proper niet zal gaan spelen tegen Go Ahead Eagles, merkt hij wel een gedreven ploeg. “Iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Kwartfinale van de beker, die hebben we vorig jaar natuurlijk ook gespeeld, maar we hopen verder te komen dan vorig jaar. Go Ahead Eagles is een stugge ploeg, maar ik denk dat we kans maken als we ons eigen spel laten zien. Ik verwacht een hele mooie wedstrijd en iedereen kijkt er naar uit.”

De wedstrijd gaat natuurlijk gespeeld worden met publiek, iets waar de middenvelder maar wat blij mee is. “Ik denk dat iedereen daar ontzettend op zit te wachten. Het is al zo vaak gezegd, maar als je met supporters speelt, brengt dat zo vaak wat anders. Ik hoop dat we de supporters een mooie wedstrijd kunnen geven”, besluit de middenvelder.

Foto: Rob Koppers