Dirk Proper is dit seizoen een vaste waarde voor NEC op het middenveld. De Nijmegenaren kennen een aardige seizoenstart, maar er is nog een hoop ruimte voor verbetering vindt de middenvelder. Tegen Fortuna Sittard wil hij dolgraag de eerste thuisoverwinning van het seizoen te pakken.

“We hebben een aantal wedstrijden als team aardig gespeeld. Bij AZ kwamen we goed weg met een punt en tegen SC Heerenveen hadden we drie punten willen pakken. Zeker omdat ze met tien man stonden, is het zonde dat we niet meer kansen creëerden om tot scoren te komen.”

En dat is een repeterend verhaal, ziet ook Proper. “We hebben vaak moeite met het creëren van kansen tegen ploegen die achteruitlopen. Maar met Oussama Tannane hebben we dit jaar iemand die uit het niets een kans kan creëren. Ik denk dat we dit jaar tegen ploegen die wat lager staan makkelijker tot kansen gaan komen. Daar zit wat mij betreft al een stijgende lijn in, maar tegen Heerenveen wilde het net even niet lukken.”

Fortuna

Naar verwachting zal NEC ook tegen Fortuna Sittard het spel moeten gaan maken. “Als Fortuna zich gaat ingraven, is het belangrijk dat we het baltempo hoog houden. Er zullen ruimtes ontstaan als we de bal geduldig van kant naar kant spelen. De bal hoeft niet iedere keer meteen de zestien in van de zijkant. Tegen SC Heerenveen waren we op momenten ongeduldig in dat opzicht. Het is wachten op ruimtes en wanneer dat gebeurt moeten we kwaliteit leveren.”

Fans

“We hebben vorig seizoen al gezien dat onze supporters ons altijd steunen. Zowel in uit- als thuiswedstrijden. Het is geweldig om te zien hoe zij het dit seizoen dunnetjes over doen. Ook tegen AZ en Heerenveen hoorde je alleen het uitvak. Je ziet dat het leeft in Nijmegen en we willen de fans wat teruggeven. Het is lang geleden dat we thuis hebben gewonnen, dus het zou mooi zijn als we voor hen drie punten pakken tegen Fortuna. Dat verdienen ze.”