Na de afsluitende training voor de wedstrijd tegen NAC sprak Dirk Proper met ForzaNEC. Hij blikt vooruit op de komende weken met de wedstrijden tegen NAC en Go Ahead Eagles en uiteraard de play-offs.

Lachend met zijn teamgenoten loopt Proper het veld af. De sfeer lijkt er goed in te zitten bij NEC. “We hebben allemaal veel zin in morgen. We kunnen de lijn van de afgelopen twee wedstrijden door trekken en dan hopen dat we door blijven gaan richting de play-offs.” NEC won de afgelopen twee wedstrijden nadat het vier wedstrijden op rij niet had gewonnen. Verbetert dat de sfeer binnen het team? “Het is zo dat de sfeer beter is als je wint dan wanneer je verliest. Maar we trainen iedere keer hard en we doen veel samen, dus de sfeer bleef ondanks de mindere periode waarin we zaten toch goed.”

Proper hoopt in de komende wedstrijden wat meer betrokken te zijn bij doelpunten. “Van mij mogen er wel wat goals of assists bij, hoor. Ik denk dat ik het de laatste weken wel aardig doe, maar ik hoop dat ik op dat vlak wat nadrukkelijker aanwezig mag zijn.”

De play-offs komen eraan. NEC heeft een jong team dus niet iedereen heeft het al een keer meegemaakt, onder wie Proper. “Ik kijk er heel erg naar uit. Het is altijd bijzonder, maar we willen eerst de competitie goed afsluiten en hopen dat we nog een plekje kunnen klimmen. Daar moeten we morgen de eerste stap voor zetten.” De middenvelder hoopt natuurlijk net als iedereen dat NEC promoveert. “Ik droom er altijd al van om met NEC in de Eredivisie te spelen en we hebben nu de kans om dat voor elkaar te krijgen. Dat is heel mooi, maar we moeten ons daar nog niet te veel op focussen. Eerst NAC-thuis”, sloot de middenvelder af.

Foto: Rob Koppers