Wat een mooie dag had kunnen worden voor NEC, liep uiteindelijk uit op een drama. Dirk Proper had nog een klein aandeel in de score met zijn doelpunt, maar de rood-groen-zwarten konden ook na de Nijmeegse treffer geen grip krijgen op Vitesse.

“Elke kans die ze hebben gekregen schieten ze binnen”, begint Proper teleurstellend. “Ik vond ons in de eerste helft nog niet zo heel slecht spelen. Maar zodra ze in de buurt kwamen van de zestien scoorden ze. We hebben niet heel veel kansen weggeven. Zelf hebben we gewoon niks gecreëerd. Iedereen had zoveel zin in de wedstrijd. We wilden zo graag laten zien dat we de derby konden winnen, alleen waren we niet goed genoeg.”

Verdediging

De formatie van Rogier Meijer snakte dan ook naar de rust voor een tactische bespreking. Hoe klonk het in de kleedkamers bij een 0-2 ruststand tegen een rivaal? “Er is gewoon nog een tweede helft en dat ook wij twee doelpunten kunnen maken. Uiteindelijk maken we nog die goal en heb je het gevoel dat je nog een beetje momentum krijgt. Op een gegeven moment gaan we één-op-één spelen, maar daar zijn zij ontzettend goed in. Daaruit hebben we te weinig kansen gehad.” Na de treffer van de middenvelder leek het stadion weer een beetje op te leven, alleen zakte dit gevoel vrij snel weer weg. “Vitesse kreeg heel veel ruimte van ons en dan zijn ze goed. Daar hebben ze heel goed gebruik van gemaakt. Verdedigend hebben we vandaag gewoon gefaald”, is Proper stellig.

“Maar het is niet alleen de verdediging, want dat doe je met z’n allen”, stelt de Elstenaar zijn mening bij. Het is nu zaak om deze wedstrijd snel te vergeten en te focussen op de play-offs. “Ik ga dit eerst even laten bezinken. Je mag hier best wel even goed stil bij staan. Dit mag je best even voelen.” Dat is ook wat Meijer tegen zijn jongens zei na afloop. “Hij zei dat we dit hebben weggegeven en dat we niet sterk genoeg waren. Aan de sfeer zowel vooraf als tijdens de wedstrijd heeft het niet gelegen”, sluit een balende Proper af.

Foto: Rob Koppers