Dirk Proper blijft langer aan NEC verbonden. De achttienjarige middenvelder zette woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract dat loopt tot medio 2023. Zijn oude verbintenis liep in de zomer van 2021 af.

Algemeen directeur Wilco van Schaik: "Dirk is een jonge talentvolle speler uit de omgeving van Nijmegen en heeft het afgelopen seizoen zijn debuut gemaakt voor N.E.C. We zijn er als N.E.C. zijnde heel trots op dat spelers als Dirk ervoor kiezen om zich verder te ontwikkelen bij N.E.C., ondanks alle interesse in onze talenten. Hierop kunnen we echt verder bouwen. Deze contractverlenging kan dan ook worden gezien als een groot compliment aan Dirk en zijn familie, zijn management en N.E.C. dat we er op deze manier uitgekomen zijn!"

NEC sprak maanden geleden al de wens uit om het contract van Proper open te breken en te verlengen. Na veel gesprekken zijn beide partijen er nu uit en tekent Proper bij, zoals Bart van Rooij dat eerder ook deed.

Proper debuteerde afgelopen seizoen bij NEC en staat al langer bekend als een grote belofte op het middenveld. Hij maakte ook deel uit van de WK-selectie van Oranje onder 17. De Nederlandse topclubs volgen Proper al jaren en nu komen ook buitenlandse clubs om de hoek kijken.

Lees later vanavond op ForzaNEC een reactie van Proper op zijn contractverlenging.

Foto: Rob Koppers