Steeds vaker zijn de ogen bij NEC gericht op Dirk Proper. De 21-jarige middenvelder is de regisseur op het veld. De supporters verkozen hem daardoor tot Speler van het Jaar bij NEC. Dat is ook buiten Nijmegen opgevallen.

Proper wordt door Pieter de Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International, ook gezien als een potentiële vervanger van Tijjani Reijnders bij AZ. De middenvelder van de Alkmaarders staat namelijk op het punt om te vertrekken naar AC Milan. In de zoektocht naar een opvolger helpt Zwart een handje, waarbij hij ook de naam van de NEC’er noemt. Naast Carel Eiting (FC Volendam) zou Proper een opvolger voor Reijnders kunnen zijn uit de Eredivisie. Alleen is de jeugdinternational, net als AZ-aanvoerder Jordy Clasie, niet één van de grootste. “In de Eredivisie is Dirk Proper een andere optie, maar de jeugdinternational van NEC is net als Clasie behoorlijk klein van stuk”, schrijft Zwart.

Dit seizoen excelleerde de middenvelder bij NEC. Met name na de winterstop wist Proper veel indruk te maken. De middenvelder werd steeds bepalender in het spel van de Nijmegenaren. Dat leidde onder meer tot zijn eerste goal en assist in de Eredivisie en een debuut voor Jong Oranje. Onlangs verlengde Proper zijn aflopende contract nog tot medio 2025.

Foto: Orange Pictures