Algemeen directeur Wilco van Schaik noemde hem ‘het gezicht van de academie’; Dirk Proper zette woensdagavond bij ‘het Gezicht van Nijmegen’ zijn handtekening onder een contract dat hem tot 2023 aan NEC zal verbinden. Ondanks het feit dat het voor de Elstenaar heel snel ging na de winterstop, kon hij zich goed aanpassen aan de selectie van NEC. Het vertrouwen van NEC in de jonge middenvelder was doorslaggevend om in Nijmegen te blijven. 

De grapjes over het verstellen van de microfoons en camera’s kon Proper onder de mooie zon wel waarderen. De kleine middenvelder stond de pers vrolijk en goedlachs te woord en is blij met deze verlenging. "Vertrouwen is belangrijk. Van beide kanten. Gelukkig is dat al heel lang zo het geval. Voor de aankomende drie seizoenen is het de taak om veel minuten te maken, veel stappen te zetten en weer met NEC naar de Eredivisie te gaan!"

Het voetballende leven van de achttienjarige middenvelder ging vanaf december als een sneltrein voorbij. Op 13 december 2019 maakte hij zijn debuut voor NEC, Proper ging mee op trainingskamp in Spanje en werd al snel na de winterstop definitief naar de eerste selectie gehaald. Volgens Van Schaik is Proper hier erg goed mee omgegaan. "Dirk is ondanks zijn leeftijd al erg volwassen, zowel binnen als buiten het veld. Dat werd al duidelijk op het trainingskamp in Estepona. Ik denk dat hij na die tijd enkel volwassener is geworden. Daarom zijn we heel blij dat we hem hebben kunnen vastleggen voor twee extra seizoenen, ondanks veel interesse van clubs als Ajax en PSV. We zijn als NEC heel blij dat we jongens als Dirk de kans kunnen geven om zichzelf verder te ontwikkelen. Persoonlijk zie ik dit als een groot compliment aan alle partijen die hier bij betrokken zijn geweest. Die transfer komt wel, daar ben ik van overtuigd!"