De ongeslagen reeks van NEC zit erop. Een teleurstellende nederlaag tegen RKC (2-0) zagen veel mensen niet aankomen. Ook Dirk Proper had daar vooraf niet op gerekend.

“Als je ziet hoe goed we er in zaten, had ik dit niet verwacht. Dit is wel echt een tegenvaller”, begint Proper. “Ik vond dat we de eerste helft niet goed waren. Het voetbal begint met je duels winnen en tweede ballen veroveren. Daar waren wij niet goed in.”

Maar ondanks het slechte spel zag de middenvelder wel kansen tegen de Waalwijkers. “Ik denk dat RKC niet beter voetbalden, alleen verliezen we teveel onze duels. Daardoor komen hun wat meer in de wedstrijd. Ze krijgen dan met geluk hun goal en die penalty was een beetje chaos. Dat is lullig, want je speelt een mindere helft. Alleen RKC was, naar mijn mening, niet veel beter.” Toch gingen de Nijmegenaren met een 2-0 achterstand de rust in. “We hebben er in tweede helft iets meer een wedstrijd van gemaakt, maar hebben niet echt een vuist kunnen maken. Er zijn, op het einde na, te weinig kansen gecreëerd.”

Zoeken naar excuses

Dat terwijl Rogier Meijer na de rust nog iets probeerde te forceren bij zijn team door Sylla Sow en Rober González in te brengen. “Vlak na rust hadden we wat meer druk op hen. Uiteindelijk heeft het niet tot heel veel uitgespeelde kansen geleid. Het is gewoon moeilijk op dat moment. RKC kan achterover hangen en de goal verdedigen. Wij waren gewoon niet goed genoeg.” Of de loting een rol speelt in de uitslag tegen RKC kan Proper alleen maar cynisch antwoorden. “Het is altijd zoeken naar iets. Je bent gewoon niet goed in de eerste helft. Ik kan me niet voorstellen dat er jongens op het veld staan die al bezig zijn met de loting. Het heeft te maken met dat je je duels verliest en we kunnen dat wel.”

Dat terwijl de rood-groen-zwarten de laatste paar weken goed spel op de mat legt. Echter gaat dat wel gepaard met veel wedstrijden. “Vermoeidheid heeft hier niks mee te maken, want dan hadden we het in de tweede helft niet op kunnen brengen. Er is ook geen man overboord. Tuurlijk is het zonde en hadden we deze wedstrijd graag willen winnen. Uiteindelijk weet je nu ook dat er een keer een verliespartij tussen zit waar we niet goed speelden. Nu moeten we weer door”, sluit Proper gemotiveerd af.

Foto: Orange Pictures