Woensdagavond kwamen Ole Romeny, Syb van Ottele en Dirk Proper in actie voor de jeugdselecties van Oranje. Alle drie de talenten begonnen op de bank, maar kregen gaandeweg toch speeltijd. Voor Proper pakte dit het beste uit, hij scoorde nog in de slotfase.

Ole Romeny speelde met Nederland Onder 19 een EK-kwalificatieduel met Wales. Op sportpark De Boshoek wonnen de talenten ternauwernood met 1-2 van hun leeftijdsgenoten uit het Verenigd Koninkrijk. Nadat de Nederlandse beloften op voorsprong kwamen in de eerste helft, mocht Romeny na zeventig minuten opdraven. De Welshmen wisten niet te scoren tot de negentigste minuut, maar PEC Zwolle-verdediger Sepp van den Berg bezorgde Nederland in de blessuretijd toch de overwinning.

Oranje Onder 17, waar Dirk Proper en Syb van Ottele in de selectie zitten, had het een stuk makkelijker met Noord-Ierland. Beide NEC-middenvelders begonnen de EK-kwalificatiewedstrijd op de bank. In de rust werd Van Ottele ingebracht bij een 2-0 voorsprong, Proper moest wachten tot de 62e minuut. In de extra tijd zette Proper met zijn treffer de eindstand op het scorebord: 5-0.

Oranje Onder 19 speelt 23 en 26 maart nog EK-kwalificatiewedstrijden tegen respectievelijk Slovenië en Spanje. Onder 17 speelt op dezelfde dagen, maar dan tegen de leeftijdsgenoten van Israël en Tsjechië.

Druijf en Van Rooij
Bart van Rooij en Ferdy Druijf zijn ook opgeroepen voor jeugdselecties van Nederland. Van Rooij komt vrijdag in actie met Oranje Onder 18 tegen Italië Onder 18. Druijf ontmoet diezelfde dag Mexico Onder 20 met Jong Oranje en speelt drie dagen later tegen Jong Tsjechië. Beide spelers missen daardoor de wedstrijd NEC – Sparta Rotterdam op zondag 24 maart.