Dirk Proper mag zich toch opmaken voor een eventueel debuut in Jong Oranje. Hij is de vervanger van Ryan Gravenberch, die opgeroepen is voor het Nederlands elftal van Ronald Koeman. Bij het Nederlands elftal onder 21 komt Proper Elayis Tavsan tegen, die al een jaar bij de selectie zit.

Door een griepvirus bij het Nederlands elftal vertrok onder meer Joey Veerman en Bart Verbruggen donderdag weer richting huis. Voor deze twee spelers riep Koeman twee spelers van Oranje onder 21 bij het Nederlands elftal, namelijk Gravenberch en Vitesse-keeper Kjell Scherpen. Erwin van de Looi moest daardoor ook doorschakelen en riep twee vervangers op. Naast Proper is dit Utrecht-goalie Fabian de Keijzer.

Lees ook: Proper niet verrast door uitblijven oproep Jong Oranje: “Niet het idee dat het al zover was”

Met Jong Oranje neemt Proper het zaterdag vriendschappelijk op tegen Noorwegen (18:00). Maandag treffen de jonge leeuwen om 14:00 de leeftijdsgenoten van Tsjechië. OnsOranje zendt de wedstrijden live uit op YouTube.

Eerste keer

Voor Proper is dit de eerste keer dat hij bij Jong Oranje zit. Wel heeft hij meer dan dertig jeugdinterlands gespeeld voor de elftallen onder 15, 16, 17 en 18. Bij Jong Oranje zal hij de concurrentiestrijd aangaan met Jurgen Ekkelenkamp (Antwerp), Ludovit Reis (Hamburger SV), Wouter Burger (FC Basel) en Daniël van Kaam (SC Cambuur) voor een plek op het middenveld.

Foto’s: Orange Pictures