De stemming bij NEC is flink gedaald. De Nijmeegse ploeg verloor vrijdag ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Dirk Proper was in Almelo een van de weinige lichtpuntjes met zijn spel.

“Daar koop je helemaal niks voor. Ik ben blij dat ik heb mogen spelen, maar had hier liever met drie punten gestaan”, start de middenvelder. Proper moest vanwege een schorsing het eerste duel met Excelsior missen. Tegen Heracles startte hij direct weer in de basis. “Bij vlagen hadden we meer controle dan in de eerste wedstrijd. We waren ook redelijk aan de bal, maar we creëerden te weinig uitgespeelde kansen. Het verhaal van de wedstrijd? Je scoort een goal en krijgt er twee makkelijk tegen.”

Standaardsituatie

De vrijstaande Anas Ouahim scoorde de winnende treffer met een zwabberschot. De bal ging eerst naar links, maar viel opeens rechts binnen. “Je moet altijd zorgen dat je genoeg dekkers hebt, maar je moet altijd opletten dat zo’n bal er op de zestien uitvalt. Daar letten wij niet genoeg op en dan zit die er in. Juist dit soort dingen moet je goed blijven doen. Elke standaardsituatie is gevaarlijk, daar scoren veel ploegen uit. Bij dit soort momenten zullen we extra scherp moeten zijn.”

Hardleers of niet? Er wordt net als tegen Excelsior een voorsprong weggeven. “Het is niet eeuwig simpel om te zeggen dat we voorstaan. Natuurlijk is het één moment, maar in die fase speelden we niet zo goed. Uiteindelijk kun je dan wat minder in de tweede helft zitten, maar het gaat er vooral om dat je die goals niet zo eenvoudig tegen krijgt.”

Geen reden tot paniek

Over paniek wil Proper nog niks weten na twee nederlagen op rij. “We kwamen met een positief gevoel uit de voorbereiding. Er zijn nog genoeg wedstrijden. Over paniek is nog geen sprake. Feit is wel dat we snel punten moeten gaan pakken. Er zit genoeg kwaliteit in deze selectie om dit soort wedstrijden wel gewoon te winnen. We hebben een goede selectie en moeten beter presteren met het materiaal dat we hebben. Hoe wij de goals vandaag tegenkrijgen, heeft niet zo veel te maken met de kwaliteit van een speler. We waren niet oplettend genoeg”, sluit Proper balend af.

Foto: Orange Pictures