Dirk Proper zal het eerste competitieduel van het seizoen 2023-2024 moeten laten schieten. Een hard gelag voor de middenvelder, die zondag tegen AZ een rode kaart kreeg voor een stevige overtreding op Jordy Clasie.

Proper kwam in eerste instantie nog weg met een gele kaart, maar VAR Edwin van de Graaf vond die straf te mild. Daarom riep Van de Graaf Sander van der Eijk naar het scherm, die al snel overtuigd was: rode kaart. De aanklager betaald voetbal heeft Proper dinsdagochtend laten weten dat hij twee duels moet brommen. Daarnaast krijgt de 21-jarige middenvelder één wedstrijd voorwaardelijk.

Proper mist zondag dus ook het treffen met Fortuna Sittard. Naast Proper is dan ook Lasse Schöne geschorst. De aanvoerder kreeg zondag zijn vierde gele kaart van het seizoen, maar had er ook nog een staan uit het vorige seizoen.

Twee jaar terug ontving Proper ook een rode kaart. In de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht werd Proper nog voor de rust van het veld gestuurd. Die kaart werd uiteindelijk geseponeerd.

Foto: Rob Koppers