Hoewel Dirk Proper na vier wedstrijden weer eens in de basis begon, was het een andere jeugdspeler van NEC die de show stal tegen Go Ahead Eagles. Invaller Ibrahim Cissoko maakte de enige treffer van de wedstrijd en daar kan Proper natuurlijk alleen maar voor klappen.

“Ibi is er natuurlijk pas net bij gekomen, maar veel van ons kennen hem al langer. Die jongen laat gewoon zien dat hij goed kan voetballen. En het is ook zo’n leuk mannetje in de groep, dus iedereen gunt het hem van harte. En natuurlijk fijn dat wij er daardoor drie punten aan overhouden”, vertelt Proper, die zag waar het bij de eerdere mogelijkheden fout ging. “Het liep vaak spaak net buiten de zestien en je ziet dat zodra je ín de zestien bent, ben je meteen gevaarlijk. Mikkel Duelund trekt hem goed voor en Ibi staat op de goede plek.”

Vooral het eerste halfuur stond bol van de mogelijkheden van NEC, maar toch kwam Go Ahead-keeper Andries Noppert weinig écht in de problemen. De drie goals die NEC slechts scoorde in de laatste zes wedstrijden, laat zien dat dat een bekend probleem is. “In de eerste helft waren we de betere ploeg en hadden we de grootste kansen. Alleen moeten we er voor zorgen dat we dat soort kansen afmaken, want we maken het onszelf soms zo verdomd lastig. Maar uiteindelijk wel positief dat we veel kansen hebben gecreëerd. Dat blijft de basis om te scoren.”

Programma

Komende woensdag staat er alweer een uitwedstrijd tegen PSV op het programma, dat op het moment van schrijven nog volop in strijd is om het kampioenschap van de Eredivisie. Proper weet dat NEC ook daar punten zou kunnen pakken. “Wij moeten het PSV heel lastig maken en vol voor de drie punten gaan. We hebben het thuis tegen PSV laten zien dat we het ze heel moeilijk kunnen maken. We hadden toen echt kans om te winnen. Het is mooi dat wij nog steeds vol voor de play-offs kunnen gaan en ik vind dat we dat ook moeten doen.”

Volgende week zondag is de laatste speelronde van de Eredivisie. NEC ontvangt dan in de Goffert het nog tegen degradatie strijdende Fortuna Sittard. Een mooie gelegenheid om de thuissupporters, die dit seizoen niet altijd verwend zijn, op een mooie manier de zomerbreak in te sturen. “Het is daarom natuurlijk top dat we eindelijk weer een wedstrijd gewonnen hebben thuis, dat hebben de supporters wel verdiend. Ik denk dat ze een seizoen beleven waarin ze ons echt laten zien hoe ze ons gemist hebben en wij hen”, aldus Proper.