Zonder onder meer de ervaren rotten Lasse Schöne en Edgar Barreto wist NEC zich donderdagavond ten koste van sc Cambuur te plaatsen voor de derde ronde van de KNVB-Beker. Trainer Meijer koos voor een aantal andere namen, wat goed uitpakte. Mede door een doelpunt van Dirk Proper won NEC met 1-2. Met rust had het al lang en breed beslist kunnen zijn, zei ook Proper tegenover ESPN.

“Ik denk dat we met een hele goede energie begonnen en dat uitte zich ook al in de vroege goal. Die energie hebben we door kunnen zetten tot het eind en dat is zeker positief. In de eerste helft hebben we genoeg kansen gehad om de wedstrijd helemaal dood te maken. Dat is niet gelukt waar sc Cambuur wat meer in de wedstrijd in kwam waardoor wij wat minder lekker konden voetballen. Gelukkig hebben we niet heel veel weggegeven.”

Beide aanvoerders speelden niet mee in Leeuwarden. Barreto kampt met een blessure, Schöne kreeg rust van trainer Meijer. Maar of Proper ze heeft gemist? “Ik denk dat we genoeg andere jongens hebben die op hun posities kunnen spelen. Ik speel natuurlijk graag met Lasse en Edgar, maar de jongens die vanavond hebben gespeeld hebben het ook gewoon goed gedaan. Ik zou ze tekort doen als ik zeg dat ik liever met Lasse en Edgar samenspeel.”

Foto: Orange Pictures