Dirk Proper zal nog enige tijd aan de kant staan bij NEC. De 22-jarige middenvelder liep tegen Sparta (2-0) een hamstringblessure op en miste daardoor de halve finale van de KNVB Beker en Volendam-uit. Na de interlandperiode keert Proper weer terug.

NEC durft er geen harde uitspraken over te doen en houdt het op ‘enkele weken’. Rogier Meijer gaf op het persmoment in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen aan dat hij Proper na de interlandperiode eind maart weer terugverwacht, maar ook hij hield een slag om de arm. Proper mist in ieder geval nog de wedstrijden tegen SC Heerenveen en FC Utrecht. Na de interlandperiode speelt NEC thuis tegen PSV op zaterdag 30 maart. Ook twee interlands met Jong Oranje gaan aan de neus van Proper voorbij.

Het lijkt er in ieder geval op dat de bekerfinale van NEC op zondag 21 april niet in gevaar gaat komen voor Proper. Dit seizoen speelde de in Elst geboren middenvelder 26 duels voor de Nijmegenaren. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij twee assists. Daarnaast droeg hij enkele keren de aanvoerdersband.

Foto: Orange Pictures