Het seizoen van NEC gaat tot dusver met pieken en dalen. Tegen AZ en Roda JC werd er goed gevoetbald door de Nijmegenaren. Afgelopen weekend werd er juist een tegenvallend resultaat geboekt tegen FC Volendam (3-3). Dirk Proper probeert na de vrijdagtraining dan ook de vinger op de zere plek te leggen.

“Het is een beetje een terugkomend ding dat wij te makkelijk goals tegen krijgen. Het eerste kwartier tegen Volendam was niet slecht. Als je dat eerste tegendoelpunt niet krijgt in de eerste helft, heb je een grotere kans om de wedstrijd te winnen. Je krijgt dan ook nog eens een rode kaart en dan wordt het een hele andere wedstrijd.”

Voor de openingstreffer van Koki Ogawa had NEC dan ook stevig de touwtjes in handen. Na de afgekeurde 2-0 zakte de ploeg een beetje in. “Soms heb je periodes dat je heel hoog druk wilt zetten. Zeker als je thuis speelt. Alleen je moet je ook niet als een gek eruit lopen. We hadden een paar momenten dat we terug kwamen en we moeten er dan voor zorgen dat we vanuit een lage veldbezetting weer omhoog komen. Dat ging niet goed, maar daar hebben we deze week op getraind. Nu liepen we na de rode kaart van Elayis Tavsan alleen nog maar achteruit”, analyseert Proper.

Puzzel op middenveld

Op het middenveld vormde de Jong Oranje international de afgelopen jaren vaak een duo met Lasse Schöne. In de afgelopen wedstrijden kreeg Mees Hoedemakers wat vaker de voorkeur boven de Deen. “Het zijn allebei hele goede spelers, maar ze hebben verschillende kwaliteiten. Mees heeft veel loopvermogen en dynamiek. Beide zijn van grote waarde in de selectie.” Ook Proper blinkt steeds meer uit en heeft een grotere rol in de groep. “Dat is vorig seizoen ook uitgesproken. Ik wilde een meer bepalende rol hebben in de selectie. Dat kan ik denk goed oppakken, maar het hoort er ook wel een beetje bij”, sluit een gemotiveerde Proper af.

Foto: Orange Pictures