Na Lasse Schöne heeft Dirk Proper ook zijn contract verlengd bij NEC. De 20-jarige middenvelder vertelde na de afsluitende training voor de wedstrijd tegen FC Emmen over de gesprekken met NEC en zijn doelstellingen.

Het duurde lang voordat het verlossende bericht naar buiten kwam, maar volgens Proper viel het ‘lange’ wachten wel mee. “Ik snap dat de buitenwacht op een gegeven moment ook wel actie wil, omdat een aantal jongens aan het eind van het seizoen transfervrij is. In mijn ervaring is dat anders. Deze week is het helemaal rondgekomen. Het is snel gegaan”, legde de middenvelder uit.

Bij veel supporters heerste de angst dat spelers zoals Proper gratis de deur zouden uitlopen. “Ik heb geen gesprekken gehad met andere clubs. Ik heb mijn intentie om te blijven kenbaar gemaakt. Het is mooi dat er wederzijds vertrouwen is en fijn dat het tot 2025 is.” De reden voor een verlenging was voor Proper ook duidelijk. “Ik ben eigenlijk meegegroeid met de club, vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie. De visie van de club voor de komende jaren staat me ook heel erg aan en ik denk dat ik daar een goede rol in kan spelen.”

Belangrijk seizoen

Vorig seizoen moest Proper het regelmatig doen met een plek op de bank, dit jaar is hij een belangrijke schakel in de formatie van trainer Rogier Meijer. Speeltijd was dus ook een belangrijke factor voor Proper. “Als ik weinig had gespeeld, was het moeilijker geweest natuurlijk. Ik kan voor mezelf nog stappen maken. Ik ben nu een volwaardig basisspeler en wil mezelf graag ontwikkelen tot een bepalende speler. Daar heb ik nu de komende jaren voor om aan te werken.”

Nieuwsgierige supporters

Supporters spraken Proper regelmatig aan over een eventuele contractverlenging. “Ja, je krijgt wel van supporters de vraag of het nog gaat gebeuren”, lacht Proper. “Ik zei dan ook waar het op stond. Als ik in overleg was, zei ik tegen de fans dat ik ook in overleg was. “Je kan nog niet zoveel zeggen, zolang er geen mondeling is.” Net als de supporters hoopt Proper dat zijn vrienden Souffian El Karouani en Bart van Rooij bijtekenen. “Het is niet aan mij om voor die jongens te bepalen wat zij gaan doen, maar ik zou het mooi vinden als we nog een aantal jaren met elkaar kunnen delen”, sluit Proper af.