Het wordt pas de derde Gelderse derby voor Dirk Proper, maar de jonge middenvelder kijkt er enorm naar uit om zondag tegen Vitesse op het veld te staan. Vorig seizoen werd de derby twee keer verloren door NEC en dat wil Proper zondagmiddag in Arnhem niet nog een keer laten gebeuren.

Proper straalt van oor tot oor na de afsluitende ochtendtraining richting de derby. “Het is een prachtige week geweest en die willen we morgen goed afsluiten. De overwinning in Almere heeft ons extra vertrouwen gegeven. We zijn er klaar voor, ook al hebben we heel kort gehad om ons voor te bereiden. We hebben er vertrouwen in en we gaan er alles aan doen om morgen te winnen”, vertelt Proper.

Leiwakabessy

Na twee verloren wedstrijden afgelopen seizoen tegen Vitesse wil NEC zich dit jaar revancheren. Daarvoor wordt de boel aardig op scherp gezet. “Er gebeuren altijd gekke dingen in aanloop naar de derby. Zo kwam jeugdtrainer Jeffrey Leiwakabessy heel vaak even buurten deze week. We zien hem het hele jaar niet en juist deze week is hij er opeens”, lacht Proper. “We jutten elkaar ook wel een beetje op hoor, ook de nieuwe jongens. Aan het begin van het seizoen worden meteen de data van de wedstrijden tegen Vitesse omcirkeld. Iedereen kent de belangen rondom deze wedstrijd binnen de club.”

Fans

“We voelen altijd de steun van fans. Het is echt geweldig om te zien dat er zoveel supporters komen kijken naar de laatste training. En zondagmorgen zullen ze er waarschijnlijk ook zijn. Wat zou het mooi zijn als we winnen, dat het hele plein hier in de middag vol staat. Dat zou een fantastisch feest worden. Natuurlijk is het jammer dat de fans er niet bij zijn in Arnhem, maar we weten dat ze ons zullen steunen”, vertelt een goedlachse Proper.

Foto: Orange Pictures