Dirk Proper zag hoe zijn NEC in de laatste minuten van de wedstrijd een voorsprong tegen PSV zag verdampen. De 1-2 nederlaag valt daarom behoorlijk zwaar, maar Dirk Proper zag wel behoorlijk wat progressie ten opzichte van vorige week, toen NEC met dezelfde cijfers verloor van RKC Waalwijk.

“Tegen RKC leverden we als team niet genoeg intensiteit en vandaag spatte dat er juist aan alle kanten vanaf”, aldus Proper tegenover ForzaNEC. “Iedereen wilde, ging voor elkaar en gooide zich voor elke bal. Dat is mooi om te zien, maar uiteindelijk staan we wel weer met lege handen. Dat is zuur. De vermoeidheid sloeg in het laatste kwartier enorm in. We moeten hier wel aan gaan werken, want je zag wel dat PSV toen zó veel kansen kreeg. Als een team zo veel aanvallen kan opzetten in zo’n korte tijd is de kans ook gewoon groot dat-ie een keer tegen de touwen gaat.”

Met een sterke fase in de eerste helft en een reuzekans voor Elayis Tavsan in de tweede, had NEC ook eventjes de overhand tegen de Eindhovenaren. “Verdedigend hielden we het klein en we hebben in de omschakeling echt nog wat kansen gehad, dus hij had ook anders kunnen vallen. Maar goed, bij ons had hij er ook al eerder in kunnen vallen. Wat dat betreft heeft Mattijs Branderhorst een geweldige wedstrijd gekeept.”

Vandaag zaten er maar vijf veldspelers op de bank. Deze week speelt NEC nog twee wedstrijden. Donderdag tegen Cambuur voor de beker en zondag tegen Go Ahead Eagles, dus fitheid is hierbij heel belangrijk. “Ik denk dat we een vrij fitte ploeg hebben, hoewel we nu natuurlijk een aantal blessures in het team hebben. Maar we hebben niet echt veel keus. We moeten gewoon door en weer punten pakken. We hebben in ieder geval ons vertrouwen echt wel weer wat opgekrikt. Je kan ontzettend veel positieve dingen halen uit de manier waarop wij op het veld hebben gestaan vandaag”, aldus Proper.