Hij mocht door de blessure van Edgar Barreto weer eens in de basis beginnen, maar het liep totaal niet zoals hij gehoopt had. Dirk Proper zag dat NEC het moeilijk had tegen RKC en dat het zelfs verloor in de laatste minuut door een doelpunt van Roy Kuijpers (2-1). “Hoe wij stonden bij de laatste goal, dat kan gewoon niet.”

“Dan mag je eindelijk zelf weer spelen en dan spelen we als team zijnde zo’n matige pot. Vooral in de eerste helft leveren we niet genoeg intensiteit en daardoor kwamen we vaak te laat. Aan de bal waren we heel slordig”, vond Proper bij ESPN. “RKC probeerde ons hoog vast te zetten, dan is het goed dat je af en toe een mannetje wilt overslaan maar dan moet je daar wel de bal vasthouden. Vaak dus te slordig, te makkelijk de bal kwijt en daarmee geef je RKC de kans.”

In de laatste twee wedstrijden van NEC werd er niet gewonnen van AZ (1-1) en SC Cambuur (2-3), maar liet de ploeg van Rogier Meijer wel zien goed te kunnen voetballen. Dat kwam er in Waalwijk totaal niet uit bij de Nijmegenaren. “We hebben eigenlijk tot nu toe het hele seizoen laten zien dat we goed kunnen voetballen dus vandaag verbaasd mij wel ja. Dat is zonde want dit zijn wel de wedstrijden waar je de punten hoort te pakken.”

Tweede tegentreffer

“Als je ons team kent dan weet je dat we altijd willen winnen. Soms kan die bal dan toch in de laatste minuut goed vallen, zelfs na zo’n wedstrijd. Ik ben wel met je eens dat hoe wij stonden bij die laatste goal echt niet kan. De trainer was net ook erg duidelijk. Als je zo’n wedstrijd speelt mag je die goal natuurlijk nooit meer weggeven en daar heeft hij gelijk in. We moeten nu naar de volgende wedstrijd, laten zien dat we goed kunnen voetballen en wel de punten binnenhalen”, sluit Proper af.

Foto: Orange Pictures