Dirk Proper heeft nog meerdere doelen bij NEC dit seizoen. De middenvelder hoopt natuurlijk met zijn ploeg de play-offs te winnen, maar ook een evenaring van het puntenrecord van de Nijmeegse club ligt nog binnen handbereik. “We willen met een goed gevoel de play-offs in.”

Donderdag had Proper de primeur om, samen met collega-middenvelder Lasse Schöne en Mees Hoedemakers, het uitshirt van volgend seizoen te presenteren. “Ik vind hem erg mooi en dat het gebaseerd is op het shirt dat we toen in Europa hebben gedragen.” Maar speelt Proper naast zondag nog eens in het lichtblauw? “Dat gaan we zien aan het einde van het jaar. De kans is groot dat je aan het begin van volgend seizoen er nog bent, dus ik denk eigenlijk dat ik na de zomer ook nog wel een keer in het nieuwe tenue speel.”

Contract

Binnen de selectie zijn er meerdere spelers die met een bepaalde contractsituatie zitten. Daar hebben ze het met elkaar over. “Je hoopt natuurlijk altijd dat spelers blijven, omdat we gewoon een goede selectie hebben. Ik maak zelf individueel die keuze. Het is aan NEC om weer een goede selectie neer te zetten. Er zijn natuurlijk een aantal jongens die aflopende contracten hebben of nog een jaar onder contract staan. Daar heb je het wel met elkaar over. Er zijn jongens die ook al een hele carrière in het buitenland hebben gehad, dus tuurlijk heb je het daar met hen over. Dat heeft niet per se met deze periode of met contractsituatie te maken. Dat is iets dat sowieso erg interessant is. Alle jonge jongens willen ooit een stap gaan maken en zijn benieuwd naar hoe dat is.”

Almere-uit

Tegen Almere City speelt NEC de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Daarna staan de play-offs voor de deur. Ligt daar de focus al? “Ik vind het altijd grappig dat mensen denken dat wij zo ver vooruit kijken. Ik snap de gedachte wel, maar zo werkt het niet echt. Het is niet zo dat wij in de analyses al bezig zijn met Sparta of Go Ahead Eagles. We hebben nog een wedstrijd voor de boeg en die willen we graag winnen. Met een goed gevoel die play-offs in.”

“Er is nog genoeg om voor te spelen. Volgens mij kunnen we nog het puntenrecord van NEC evenaren. Dat vind ik nog wel een ding om graag te bereiken. Daarnaast natuurlijk het veiligstellen van de zesde plaats.”

Foto: Orange Pictures