NEC won zaterdag knap van FC Twente (1-0). Dirk Proper heeft genoten van de prachtige goal van Calvin Verdonk en de acties van Magnus Mattsson.

”De laatste weken gaat het gewoon goed en dan heb je Twente, gewoon een sterke tegenstander. Dat je daar gewoon thuis van wint, dat is heerlijk”, begint Proper tegenover ForzaNEC. NEC begon stroef aan het duel, maar kwam daarna beter in de wedstrijd. ”De eerste twintig minuten hadden we het wat lastiger, maar we hebben ontzettend weinig weggegeven vandaag. Twente heeft amper kansen gehad. Daarna kwamen we er zelf wat beter in en waren we beter aan de bal. Uiteindelijk een terechte overwinning.”

Prachtgoal Verdonk

Vlak na rust kwam NEC op voorsprong door een prachtige vrije trap van Calvin Verdonk. ”Het grappige is, van Calvin weten we, hij heeft een prachtige pegel in zijn voet zitten. Alleen hij wisselt het nog wel eens af met zo’n bal erin schieten en de bal de derde ring in schieten. Vandaag raakt hij hem fantastisch en valt hij in de kruising. Hij doet dit vaker. Ik heb Sai (van Wermeskerken, red.) die goal zien maken van de week, die heb ik niet vaak gezien op de training. Ik heb Calvin het vaker zien doen op de training, maar nu werd het tijd dat hij het weer een keer in de wedstrijd ging doen. Het kon op geen beter moment komen.”

De goal werd snel opgevolgd door een rode kaart voor FC Twente en daarna ging NEC de wedstrijd nog meer domineren. ”Uiteindelijk moeten we dan wel echt leren om uit te lopen, want daarvoor hebben we wel de kansen gehad. Alleen het stond als een huis, daar kun je ook wel heel blij mee zijn. Ik denk dat we goed verdedigd hebben vandaag en weinig weg hebben gegeven. Het enige ding is dat we nog een of twee goals meer hadden moeten maken.”

We zagen vandaag ook een fantastische Mattsson, met een paar mooie acties in huis. ”Het is gewoon heerlijk als je een jongen naast je hebt die altijd de bal wil hebben. Op dit moment zit hij zo lekker in zijn flow dat hij er negen van de tien keer iets geweldigs mee doet. Dan zie ik die actie aan de zijkant, dat is zo mooi om met dat soort gasten te voetballen”, sluit de middenvelder af.

Foto: Rob Koppers