De voorbereiding zit erop en zondag wacht voor NEC de eerste competitiewedstrijd tegen FC Twente. Middenvelder Dirk Proper heeft aardig wat minuten kunnen maken in de oefenwedstrijden, ondanks de concurrentie op het middenveld. “Ik hoop die minuten die ik heb gemaakt door te zetten in de competitie.”

Er zijn veel nieuwe namen gekomen op het middenveld en dat weet Proper ook. “Concurrentie is altijd goed. Je wilt zoveel mogelijk spelen, maar je kan je door die concurrenten wel ontwikkelen. Ik denk dat ik nog steeds een kans maak om te spelen en daar ga ik hard voor werken.” Er stond vrijdag een ervaren keeper (Jasper Cillessen, red.) op het trainingsveld. “Daar kijk je wel even naar op. Het is een hele goede keeper met een NEC-verleden. Ik denk dat hij ons alleen maar beter kan maken.”

Is Proper, met al die concurrentie, een type om de bank in Nijmegen warm te houden? “Voor een jonge speler als ik is het belangrijk om veel te spelen en zolang die kans hier ligt, ga ik daar volle bak voor. Ik zou mijzelf altijd opstellen. Je kijkt altijd eerst naar jezelf. Ik denk dat ik het team, vanuit mijn perspectief goed zou kunnen helpen, maar dat heeft iedere speler in een selectie”, aldus Proper.

Tegen FC Twente is de selectie nog niet compleet, maar er staat volgens de jonge middenvelder wel een goed team. “Twente heeft een doordeweekse wedstrijd erop zitten. Die zullen wel een beetje vermoeid zijn. Ik denk dat het voor ons een goede krachtmeting zal zijn. Ze hebben een goede voorbereiding in de benen, maar dat hebben wij ook.”

Beide selecties zijn in min of meer dezelfde staat gebleven. Zullen de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn? “Twente heeft hun team goed bij elkaar weten te houden. Wij hebben ook een paar jongens erbij gekregen die ons beter hebben gemaakt”, zo sluit een gemotiveerde middenvelder af.

Foto: Rob Koppers