Dirk Proper en Elayis Tavsan zijn door bondscoach Erwin van de Looi opgenomen in de 32-koppige voorlopige selectie van Jong Oranje voor het EK in Georgië komende zomer. Jasper Cillessen is zoals eerder bekend door Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het ‘grote’ Oranje.

In Tbilisi treft Jong Oranje medio juni België, Portugal en het gastland. Van de Looi presenteerde maandag zijn voorselectie voor het EK. Tavsan speelde al zeven duels voor Jong Oranje en is een vast gezicht. Proper maakte afgelopen interlandperiode zijn debuut bij de ploeg van Van de Looi. Hij werd toen opgeroepen als vervanger voor Ryan Gravenberch en mocht in het duel met Jong Tsjechië zijn debuut maken. Dat is Van de Looi blijkbaar goed bevallen, want ondanks de aanwezigheid van Gravenberch is Proper nu dus geselecteerd.

Cillessen

Jasper Cillessen is door bondscoach Ronald Koeman ook opgenomen in de voorselectie. De bondscoach verklapte dat zondag al in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. Wel maakte Koeman zich zorgen over de mindere vorm van de doelman, maar de oud-verdediger vindt het te snel om de Groesbeker af te schrijven. Nederland speelt op 14 juni in De Kuip de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. Vier dagen later volgt dan een ontmoeting met Italië of Spanje.

Foto: Orange Pictures