Jong Oranje heeft dinsdagavond met 0-5 gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Gibraltar. De ploeg van trainer Michael Reiziger kende een gemakkelijke avond. In de rust was het al 0-3 voor de Nederlandse talenten. Bij Jong Oranje begon Dirk Proper in de basis.

Sontje Hansen, in de kwalificatiewedstrijd tegen Georgië onder 21 nog belangrijke met twee assists, moest tegen Gibraltar op de bank beginnen. Zijn plek werd overgenomen door Million Manhoef. Proper is een vaste waarde bij Jong Oranje. Sinds de komst van Reiziger als trainer afgelopen zomer werden er vier duels gespeeld. Tijdens al die vier wedstrijden stond Proper aan de aftrap.

Na twaalf minuten brak Kenneth Taylor de ban. De middenvelder van Ajax scoorde op aangeven van Manhoef. Nog geen minuut later was het al 0-2. Noah Ohio schoot de bal tegen de touwen na een assist van Myron van Brederode. Laatstgenoemde was zelf de gevierde man bij de derde treffer van de Nederlanders.

Tweede helft

Na rust ging Jong Oranje rustig verder met doelpunten maken. Na iets meer dan een uur was het Devyne Rensch die de vierde Nederlandse goal voor zijn rekening nam. Twee minuten later was het Manhoef met de vijfde treffer. Tussen die goals in was het wel einde wedstrijd voor Proper, die werd vervangen door Calvin Twigt. Hansen bleef de hele wedstrijd op de bank.

Foto: Orange Pictures