Dirk Proper en Sontje Hansen hebben zich van hun beste kant laten zien bij de wedstrijd van Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Georgië.

Beide NEC’ers hadden wederom een basisplaats gekregen van bondscoach Michael Reiziger. Proper startte op zijn vertrouwde stek op één van de controlerende posities voor de verdediging, Hansen startte als rechtsbuiten. In de eerste helft liet vooral de aanvaller van zich spreken. Met twee assists (beiden op voormalig FC Groningen-verdediger Meijer) was Hansen bij beide Oranje-goals betrokken. Vooral de tweede was van grote schoonheid: net buiten een vol strafschopgebied zette hij Meijer met een hakje achter zijn standbeen vrij voor de keeper.

Na de rust liep Jong Oranje uit naar een 3-0 overwinning door een goal van Ohio. Sontje Hansen was na rust minder flitsend en werd na 69 minuten gewisseld voor Manhoef. Dirk Proper kon meermaals op de complimenten van ESPN-commentator Michiel Teeling rekenen. De middenvelder maakte de 90 minuten vol en was in het druk zetten, ballen veroveren en het dirigeren van het spel van Jong Oranje een voorbeeld voor zijn teamgenoten.

De wedstrijd tegen Jong Georgië was de derde overwinning op rij in de EK-kwalificatiestrijd. Aanstaande dinsdag wacht de uitwedstrijd tegen Jong Gibraltar. Eerder deze kwalificatiereeks kwam ook Youri Baas namens NEC in actie, maar hij zit nog in de lappenmand.

Foto: Orange Pictures