NEC kwam zondagmiddag niet tot scoren in Emmen (0-0). Dirk Proper zag dat naast Nany Dimata ook andere spelers verzuimde te scoren.

”Dit voelt als een verlies, laten we heel eerlijk zijn”, begint Proper tegenover ForzaNEC. Uiteindelijk denk ik dat wij gewoon de betere ploeg waren vandaag. Genoeg kansen gecreëerd en gewoon niet gescoord.” Dimata kreeg vele kansen die er niet in gingen. ”Ik denk niet dat hij de enige was, maar hij zei zelf al dat dit de kansen zijn die er in moeten. Dat weet hij zelf ook. Ik denk dat genoeg jongens vandaag kansen hebben gehad. Het is zonde want het waren wel drie belangrijke punten geweest.”

Play-offs

”Vooral als we voor play-offs willen gaan zijn dit eigenlijk gewoon wedstrijden waar je drie punten moet pakken. Ik denk dat we bij vlagen goed spel hebben laten zien vandaag. Het is positief dat we de kansen wel creëren, voetbal ga je nooit winnen als je de kansen niet afmaakt. Dus dat moet volgende week beter.” Oussama Tannane en Iván Márquez ontbraken. Dit zijn normaal belangrijke spelers. Op de vraag of dit ten koste was van het voetbal zei Proper het volgende: ”Uiteindelijk zijn dat jongens die bepaalde kwaliteiten hebben en die heb je er liever wel bij natuurlijk. Ik denk dat de jongens die het vandaag hebben gedaan goed hebben opgevuld. We hebben vanaf het begin van het seizoen gezegd: alle spelers die bij ons in de selectie zitten die zijn even belangrijk.”

Vitesse

Volgende week staat de derby op het programma. Thuis speelt NEC tegen Vitesse. ”Die moeten we gewoon winnen, ook gewoon voor de supporters. Vitesse heeft geen geweldig seizoen. Wij moeten gewoon laten zien dat wij beter zijn en die wedstrijd winnen thuis”, sluit de middenvelder af.

Foto: Orange Pictures