NEC heeft zichzelf tekort gedaan tegen SC Heerenveen. Het spel van de Nijmegenaren was te slordig. Zelfs met een man meer was er gebrek aan creativiteit en het vinden van de vrije man. Dirk Proper sprak teleurgesteld de pers toe.

“Het viel een beetje tegen. Ik denk dat we meer tempo in ons spel moeten krijgen. We creëren gewoon nauwelijks kansen”, zo analyseert de middenvelder. In Heerenveen mocht Nany Dimata vanaf de start beginnen. “Hij heeft een goede wedstrijd gespeeld. Het is een sterke, balvaste spits die de verdedigers aardig van zich af weet te houden. We hebben hem twee keer via de zijkanten kunnen bereiken, maar dat moeten we vaker doen.”

Ook voor Proper was het een verademing dat er een balvaste spits voor zich stond. “Zo kan ik weer zorgen voor aansluiting. Ik denk zeker dat we in het eerste half uur aardig de controle hadden.” Er stond niet alleen een andere spits op het veld, ook Mikkel Duelund begon op een andere positie. “Dat was wel even wat anders. Een speler met de kwaliteiten van Oussama Tannane heb je er graag bij, maar Duelund beschikt ook over kwaliteiten.”

De rode kaart van Heerenveen kwam voor de ploeg uit de Keizerstad niet geheel ongelegen. “Een lastig in te schatten rode kaart. Zijn been was aan de hoge kant, maar het is niet aan mij om daar iets van te vinden. Wij moeten ons focussen op ons eigen spel.” Door de 0-0 in Heerenveen speelt NEC voor de derde keer op rij gelijk. “Na twee wedstrijd kort achter elkaar was de tank ook gewoon leeg”, sluit Proper af.

Foto: Orange Pictures