NEC heeft zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion met 0-0 gelijkgespeeld tegen Roda JC. Waar NEC vorig seizoen in de Jupiler League nog twee keer won tegen de eveneens gedegradeerde Limburgers, kwam het ditmaal niet tot scoren.

Het duel begon levendig met een schot op het doel van Roda JC dat de paal raakte. Daarna was het de beurt aan Roda, maar de goal van Edwin Gyasi werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook in het verdere verloop van de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder dat er voor beide ploegen grote kansen uit voort kwamen. Kopkansen voor Wojciech Golla en Christian Santos konden niet zorgen voor de openingstreffer, terwijl aan de andere kant Hannes Halldorsson NEC op de been hield.

Na tien minuten in de tweede helft maakte de Roemeense spits Mihai Roman zijn debuut met rugnummer 17. Hij was gelijk dichtbij de openingstreffer, maar de Limburgse doelman Benjamin van Leer hield zijn doel schoon. Ook de inbreng van Joey Sleegers in plaats van Marcel Ritzmaier veranderde niks aan de tussenstand.

Met zeven punten uit de eerste vijf wedstrijden staat NEC nu keurig achtste in de Eredivisie, terwijl mede-promovendus Roda JC met dit gelijkspel zelfs (tijdelijk) tweede staat met tien punten. Volgende week krijgt NEC in het Goffertstadion SC Heerenveen op bezoek.

Gele kaarten:
Van Son, Dijkhuizen (Roda JC)

Opstelling NEC: Halldorsson; Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg; Bikel, Ritzmaier (79′ Sleegers), Breinburg; Foor (60′ Roman), Santos, Limbombe.

Opstelling Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen; Griffiths, Noor (31′ Van Son), Faik, Van Hyfte; Gyasi (81′ Gyasi), Paulissen (90′ Rutjes).