Mitchell Burgzorg staat dit seizoen regelmatig in het basiselftal van NEC. De voormalige jeugdspeler van Ajax heeft zich via een omweg opgewerkt tot Eredivisiespeler. Daarnaast baart hij buiten de lijnen opzien als rapper.

"Bij Ajax ging het tot en met de A1 goed, maar daarna moest ik weg", doet Burgzorg zijn relaas in de nieuwste editie van Voetbal International. "Als ik naar het tweede zou gaan, was ik derde rechtsback geworden. Ik ben toen naar Haarlem gegaan, daar was het bikkelen. De verschillen met Ajax waren erg groot, maar ik wist dat ik me zou redden."

"Ik heb nu nog een B-contract bij NEC", vervolgt de 22-jarige verdediger. "Het loopt na het seizoen af en mijn doel is een A-contract te krijgen. En om met NEC in de Eredivisie te blijven. Daarvoor moeten we er de komende tijd vol inklappen. De sfeer is gelukkig goed."

Dat komt niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van Burgzorg, die in de kleedkamer nog wel eens zijn hobby uitoefent: rappen. Hij heeft er talent voor, want hij werkt onder anderen samen met Ali B. "Mijn artiestennaam is Priester. Een eretitel. Echt zo van: oké, jij bent een baas in freestylen, dus jij bent Priester. Het is een manier om te zeggen dat het mijn specialiteit is."
Bron: VI.nl